Cultura televizată

Citeam azi despre cum emisiunea online cu review-uri de cărți, Cartea de la Ora 5, a fost un eșec. Ceea ce nu mă miră.

În schimb, nu înțeleg fascinația pentru subiect sau format. Ca un cititor pasionat, o emisiune filmată despre cărți, fie ea online sau televizată, e ultima sursă de idei pentru lectură.

Prietena mea urmărește review-uri video pentru filme. Are sens. Poate vedea fragmente din film, are un critic pe fundal care povestește, cele două medii de comunicare merg mână în mână pentru că sunt identice.

Când vine vorba de cărți și de lectură, eu prefer să citesc despre așa ceva. Goodreads îmi ține evidența cărților pe care le-am citit și îmi poate recomanda materiale similare. Bloggerul Eftimie, un alt pasionat de lectură, mai publică review-uri pe blog-ul său și uneori vorbește despre ele și în podcast. Chiar dacă nu ești genul acela cititor, poate îl apreciezi pentru restul articolelor iar review-urile sale îți stârnesc interesul.

Dar acestea sunt lucruri pe care toți cei cu adevărat pasionați de lectură le cunosc deja. Cum să citești nu e neapărat ușor, pentru restul e mult mai simplu să te uiți la emisiuni despre asta. Important e să te poți lăuda cu asta.