Contrast

Discutam recent cu un coleg despre vremea ploioasă de afară (doar am stabilit deja că vremea e cel mai interesant subiect de discuție).

Pentru el atmosfera ploioasă de afară era deprimantă și obositoare iar eu nu l-am putut contrazice. Dacă în mod normal îmi place ploaia și mă relaxează, ca să nu mă zic că îmi face somnul mult mai odihnitor, de data aceasta eram de acord cu el.

Poate că ploaia în sine e plăcută dar contează și cât de bine se sincronizează cu restul aspectelor demne de luat în calcul. În cazul de față, după o primăvară rece și înnorată soarele a părut în sfârșit că își scosese capul la lumină. Preț de câteva zile am avut parte de cer senin și căldură plăcută, după care mirosul de vară a dispărut brusc și a fost înlocuit cu un iz neplăcut de frig și umezeală.

Sunt convins că atunci când vor veni inevitabila caniculă de vară ne vom ruga pentru ploaie și ne vom aduce aminte cu nostalgie de vremea de acum. Mai ții minte ce bine era când ploua și era răcoare...?

Însă în momentul de față, alternând indecisiv între ploi și nori, situația e fix opusă și parcă nu ne putem abține să nu visăm la vremea de vară, așa toropitoare cum va fi...