Vremea

Se spune că discuțiile despre vreme sunt cele mai plicticoase. Nu discuți vremea decât atunci când nu ai nimic mai interesant de spus iar ea, vremea, devine prin comparație cel mai neinteresant lucru posibil. Dar asta o spun doar gurile rele.

Adevărul este că suntem influențați de condițiile meteorologice de afară mult mai profund decât de trăznăile pe care le fac politicienii, cursul de schimb al euro sau rezultatele meciurilor din liga I. Nu, de fapt vremea este singurul lucru care contează.

Gradele în plus sau în minus dictează stilurile vestimentare cu mai multă greutate decât orice fashionist îmbrăcat dubios. Chiar mai multă influență are ploaia.

Ploaia, banal fenomen meteorologic în cursul căruia cade apă din cer, face și desface planuri mai rău decât strică DNA-ul cariere politice. Oh, ești un om interesant și îți place să discuți despre ieșirile tale în cluburi sau excursiile în țări străine? Atunci faptul că vremea te blochează sub un acoperiș are zero relevanță, nu-i așa?

De influența asupra agriculturii nici nu are rost să discutăm. E probabil cel mai fumat subiect când vine vorba de vreme. Oamenii o discută încă din timpuri imemoriale, când stăteau la o bucată de mamut și filozofau când va mai lovi un fulger copacul, să facă o friptură.

Gelozia față de vreme și importanța ei reprezintă adevăratele motive pentru care e văzută ca fiind ceva neinteresant. Dar știm cu toții care e adevărul.

Afară plouă. Ce poate mai important de atât în acest moment?