Conspirația numobufonerică

Multe minți paranoice acuză interese oculte că ar fi motivul corupției din România. Dar nu francmasoneria e cea care manipulează din umbră mersul istoriei, cel puțin nu la noi. Nu, în țara noastră vinovată este o organizație neaoșă, cu un nume pe cât de amuzant, pe atât de sinistru: numobufoneria.

Nimeni nu știe exact când a luat ființă dar un lucru e cert: întemeitorii ei au fost cetățeni marginalizați de societate din cauza numelor ridicole pe care le-au primit la botez. În prezent, membrii numobufoneriei se folosesc de influență străvechii organizații pentru a se răzbuna pe cei ce i-au luat peste picior în tinerețe.

Într-un fel e de înțeles. Nu se poate să te cheme, de exemplu, Genică Boerică și să ai pretenții să fi luat în serios. Atunci când profesorii strigă catalogul și tu pari a avea numele de scenă al unui clovn, soarta îți este petleciuită.

Dar autoritățile le sunt pe urme. Să fi furat și înșelat e una, dar când îți face șmecherii pe sub nas unul pe nume Toni Greblă lucrurile iau o turnură foarte jenantă. E aproape ca și cum te-ar fi păcălit prostul satului. Când o face un Dumitru Popescu sau un Vasile Ionescu ești clar o victimă, dar când indivizii în cauză sunt Culiță Tărâță sau William Brânză... apăi să fii sănătos!

Viață lungă nu cred însă că mai au numobufonii. Chiar azi citeam cum le-au scăzut din membri.

(Ion) Bejeriță și complicii săi - Axente Obrejan, Petrișor Lincan și Tailor Căcărează - controlau societăți comerciale care obțineau contracte cu diverse instituții de stat.

Să fim serioși, atunci când din haita de hoți nu are nici unul nume normal, e clar cu cine avem de-a face! Iar arestările de azi mă fac să fiu foarte optimist și să cred că au reușit să taie răul de rădăcină. Căci la cum îl cheamă, Tailor Căcărează trebuie să fie clar liderul organizației!