Ciocoii vechi și Cioloș

Deși de ceva vreme încerc să evit pe cât posibil știrile autohtone, în special cele din politică, uneori se întâmplă niște scenete atât de savuroase încât nu am cum să le ignor.

Bunăoara, șleahta de corupți condusă de Mototoliceanu l-a chemat pe premierul Cioloș în parlament pentru a da socoteala pentru prefecții demiși. Reacția acestuia? Vor urma și alții.

Cu niște replici tăioase și aproape sarcastice, veritabilul politician Cioloș, școlit la Bruxelles, le-a dat serios peste nas tentativelor dacice de politicieni.

Acești penibili din parlament sunt atât de prostovani încât nici măcar nu e nevoie de cine știe ce manipulări machiavelice că să fie puși cu botul pe labe. Dacian Cioloș nu e vreun eminent om de politică, dotat cu carismă, relații peste tot și cunoscător al Artei Războiului. E pur și simplu un om care cunoaște legea. Știți voi, chestia cu care, chipurile, se ocupă senatorii și deputații.

Acum, nu știu ce criterii profesionale există în acele cercuri, dar dacă eu știam programare la fel de bine cum își cunosc dânșii meșeria, aș fi fost promovat cu surle și trâmbițe în poziția de... măturător. Tot un fel de măturător a fost și Cioloș când a șters pe jos cu neo-ciocoii.

Vă mărturisesc că, văzând titlul de dezbatere politică propusă, am ezitat să vin în fața dumneavoastră astăzi pentru a participa la dezbaterea propusă. În lectura pe care eu o dau articolului 206 din Regulamentul Camerei Deputaților nu văd în ce măsură criteriile în desemnarea prefecților intră în categoria problemelor de interes major pentru viața politică, economică sau socială, fiind o problemă administrativă a Guvernului, conform legislației actuale. Numirea și eliberarea din funcție a prefecților sunt de competența exclusivă a Guvernului, iar criteriile avute în vedere în numirea noilor prefecți sunt doar o componentă a unui proces de analiză realizat la nivelul Guvernului prin intermediul Ministerului de Interne. Nu înțeleg să detaliez de la caz la caz rezultatele analizei efectuate, care cade în sfera prerogativelor executive

De-a dreptul savuroase replicile acestuia. Dar partea cu adevărat delicioasa de-abia acum urmează:

Schimbările au vizat, exclusiv, prefecți sau subprefecți pe care guvernul precedent i-a numit temporar - subliniez: temporar! -, prin exceptare de la regulile prevăzute de lege. Mai doresc să subliniez că prefecții sau subprefecții ce au fost numiți de guvernele precedente, respectând procedura normală prevăzută de lege, sunt doar în număr de nouă prefecți și trei subprefecți. Toți ceilalți zeci de prefecți sau subprefecți, în total în jur de 90, au fost numiți, prin excepție de la procedura normală, evitându-se, astfel, concursul pentru definitivarea pe post, aceștia putând fi demiși și înlocuiți oricând. În primul rând, de ce au fost schimbaţi de guvern cei care au fost schimbaţi. Urmare a unei analize permanente, pe care Ministerul de Interne o face, am ajuns la concluzia că cei vizaţi până în prezent, ca şi cei care vor urma, fie nu au performat anterior, fie nu au reuşit să susţină corespunzător politica guvernului în teritoriu, fie nu au respectat echidistanţa politică

Într-o țară în care nici un candidat pentru funcția de director de Casă Județeană de Asigurări de Sănătate nu a trecut proba scrisă a concursului, ce șanse credeți că au toți fripturiștii piloși să se calfice cinstit pentru un post? Răspunsul: cam cât numărul neuronului lui Tăriceanu.

P.S. Premierul nu scapă nici o ocazie pentru a dovedi că e un om cu sânge în instalație. Bravo lui!
Cioloș și sângele în instalație
sursa