Ipostaze funariene

Lipsit probabil de medicamente, Gheorghe Funar, un fost primar al Clujului faimos pe vremuri pentru dragostea pe care le-o purta ungurilor, s-a apucat să facă o serie de declarații care mai de care mai halucinante.

Pesemne dornic de a fi recunoscut și pentru alte calități și fapte decât aceea de vopsitor de bănci în culorile tricolorului, acesta s-a apucat să dezvăluie din secretele civilizației românești.

Dacii, acești supermeni ai antichității, au fost cei care au făcut cam tot ce e notabil pe lumea asta. Au călătorit până prin Egipt, unde au construit piramidele antice, au fost probabil primii care au ajuns în America, înaintea vikingilor și a lui Columb (poate chiar și înaintea pieilor-roșii). Unul dintre cele mai bine păzite secrete ale N.A.S.A. este că dacii au fost chiar și primii pe lună, după cum dovedeau mucurile de țigară și sticlele de bere găsite pe jos de Neil Armstrong.

Atât de fenomenali au fost dacii că poeții noștrii au fost mai buni decât fizicienii lor, Eminescu fiind cel care a descoperit primul teoria relativității, cu sute de ani înainte ca Einstein să se nască. Dacă simplii poeți erau așa buni la fizică, vă dați seama cum ar fi fi fost fizicienii daci? Noroc că acest subiect nu i-a atras chiar atât de tare că altfel cine știe pe unde am fi fost acum, prin universuri paralele, teleportați prin găuri de vierme descoperite de-un cercetător român.

De altfel, cu excepția țiganilor și a evreilor, cam toate popoarele se trag de fapt și de drept din daci. Și chiar și aceștia tot un fel de daci sunt, dar așa… rude mai îndepărtate.

Și atunci, dacă toată lumea e în esență de origine dacă, de ce atâtea conflicte? De ce vor toți să ne fure țara?

Gurile rele vor spune că aceasta este dovada clară a faptului că toate aceste conspirații sunt false. Cum să fie fix românii cei care vor să fure țara românilor? Însă tocmai aceasta e dovada supremă că Funar are dreptate.

Păi ia gândiți-vă... dintre toate națiile, care e cea care își fură mereu singură căciula?