Ce muzică am mai descoperit - I

Ce muzică am mai descoperit - I

Am trecut de-a lungul timpului prin CD-uri cu mix-uri primite de la colegi, muzică de pe torrente (încă sunt VIP pe Romanian Metal Torrents), Last.fm Radio (de departe cel mai tare serviciu de muzică online, R.I.P.), diverse radio-uri online (nice.fm e cel mai notabil, și răposatul Radio Wazee), până m-am oprit la Google Play Music și am supraviețuit cu brio transformarea sa în YouTube Music.

YouTube Music nu e tocmai perfect, îi lipsesc multe trupe de nișă (deși am fost surprins să găsesc Joyless acolo), dar e good enough. Iar prin opțiunea sa de radio am avut plăcerea să descopăr artiști de care nu aveam habar.

Cel mai recent am dat peste Tigercub.

Tigercub e o formație de rock din UK. Au scos trei albume până acum și am fost plăcut suprins când am constatat că nu au doar o melodie care îmi place ci să sunt o trupă pe gustul meu, cu albume solide.

Dacă ar fi să numesc o piesă preferată, aceasta ar fi probabil Control. Începe cu un ton aproape oniric, apoi prinde viață.

Dar prima lor piesă care mi-a atras atenția a fost Stop Beating on My Heart (Like a Bass Drum). E genul de melodie catchy care se tot strecura printre recomandări, o tot auzeam, îmi plăcea, dar nu suficient de mult cât să dau click pe artist, să văd ce mai au mai scos.

Închei recomandările cu o altă piesă de-a lor, o idee mai grea decât restul, și anume The Perfume of Decay. Prima dată am zis că ascult ceva progressive metal dar nu, e Tigercub în toată regula. Și sună bine!