Calendar personal pentru 2022

Calendar personal pentru 2022

...sau cum să scapi de depresia post-anul nou.

Pentru mine, cel mai plăcut lucru la luna decembrie nu e nici Crăciunul, nici Anul Nou, nici potențialul concediu, ci faptul că sunt multe lucruri care se lasă așteptate. Începând cu ziua liberă de 1 decembrie și culminând cu ziua de Revelion, decembrie e poate luna în care verifici cel mai des calendarul așteptând următoarea surpriză.

Ianuarie, în schimb, contrastează puternic. După zile bune de mâncat, băut și odihnit, ești aruncat subit într-un nou an, o nouă muncă, un nou tu. Dacă să încep anul în forță nu e o provocare, e o provocare să fac față ideii că mai e atât de mult până la următoarea pauză de relaxare...

Anul acesta am ales să schimb abordarea. Chiar nu e nimic demn de așteptat cu nerăbdare în fiecare lună? Chiar atât de mult mai e? Ia să vedem!

Ianuarie

În ianuarie avem prima pauză: mai sunt 20 de zile până la prima zi liberă, Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie), care pică într-o zi de luni și deci weekend prelungit. Coincidental, e și ziua tatălui meu deci un motiv suplimentar de bucurie.

Februarie

La începutul lui februarie, dacă vaccinul ține cu noi, avem un mult așteptat și mult amânat eveniment de teambuilding. Mă număr printre norocoșii care au colegi simpatici, pe care de-abia aștept să îi revăd sau să îi cunosc pentru prima dată față în față.

Nici 14 februarie nu e de ignorat. Nu o să mint că e o sărbătoare pe care o aștept cu nerăbdare, dar e un prilej frumos de a te simți bine. O vizită la un restaurant interesant e posibilitate entuziasmantă, dacă ne vor permite circumstanțele.

Martie

Martie vine cu alt eveniment mult așteptat și mult amânat: spectacolul de stand-up al lui Louis C.K..

Tot în martie se va încheia și obositorul și costisitorul tratament pentru pisicuța noastră, Madam Mustăți, din care sperăm să iasă sănătoasă și voioasă. E poate cel mai așteptat lucru pe anul acesta!

Aprilie

Luna aprilie va începe în forță, la propriu și la figurat, cu Dac Warrior, o cursă cu obstacole pe care o aștept cu mare nerăbdare.

Tot în aprilie avem și aniversarea de relație, încă un motiv pentru o ieșire frumoasă și specială la restaurant.

Nu în ultimul rând, în aprilie pică Paștele. Cozonac, sarmale și zile libere, ce poți să ceri mai mult?

Mai

Luna mai va fi poate cea mai încărcată. Pe 8 mai (duminică) voi participa la primul meu semi-maraton. Anul trecut am participat la cursa de 5 kilometri, anul acesta măresc miza!

Pe 12 mai (joi) sper să fiu suficient de odihnit și recuperat pentru a merge la concertul Moonspell, o trupă pe care o aștept de ceva vreme prin București.

Duminică, pe 15 mai, alt concert! Dark Tranquility și Ensiferum de data aceasta. Cu prietena fană Ensiferum, nu putea fi ratat.

Iunie

Cu prima zi din lună liberă (miercuri) și cu un weekend prelungit cu ocazia Rusaliilor (pe 13 iunie), am și aici ce aștepta.

Iulie

Cu iulie va fi greu, e o lună pentru care nu am nimic în plan. Dar hei, va fi soare, va fi cald, numai bine de alergat!

August

Pe 15 august vom mai avea încă un weekend prelungit, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului.

Iar pe final de lună e ziua de naștere a prietenei, deci încă un motiv de sărbătoare!

Septembrie

Dacă ziua prietenei e în august, a mea e în septembrie. Ziua de naștere nu e suficient?

Octombrie

Octombrie e o altă lună fără planuri dar, cine știe, poate mă mai înscriu la vreo cursă din cadrul Bucharest Marathon. Ar fi interesant de văzut dacă după un antrenament de semi-maraton în mai o să am în octombrie condiție fizică suficient de bună încât să îmi depășesc recordul de la cursa de 10 kilometri la care am participat în 2021, în cadrul aceluiași eveniment.

Noiembrie

Și noiembrie e cam chel, dar se termină cu o zi liberă (miercuri, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei). Dar mai presus de toate, noiembrie e ultima lună de dinainte de decembrie!

Decembrie

Ce poate fi mai frumos decât o lună care începe și se termină cu zile libere și ce loc mai bun de a încheia acest post?