Am fost la SAM'S Fusion Cuisine

Am fost la SAM'S Fusion Cuisine

Prietena, fană a mâncărurilor asiatice și cu colegi filipinezi la muncă, mi-a spus că a auzit de un local cu specific filipinez deschis recent în București. Vasile Trolu', bloggerul și caricaturistul din spatele Utopiei Balcanice, a postat un review cinstit și în stilul lui caracteristic despre SAM's Fusion Cuisine și a reușit să o convingă.

Cum știam zona, fiind aproape de un alt restaurant drag nouă, Sushi Garden, am zis să mergem să îl încercăm și noi, ca un fel de cadou de 8 martie decalat cu o zi.

Am ajuns la locația din strada Petru Cercel, numărul 1, undeva după ora două. Pe gardul unei căsuțe cochete era ditamai afișul cu reclamă pentru restaurant și ne-am făcut curaj să intrăm. Am fost întâmpinați cu foarte multă căldură și entuziam de proprietară, parte a unei echipe de doar trei persoane, am schimbat câteva amabilități apoi ne-a lăsat față în față cu meniul. Bilingv (română și engleză), cu descrieri clare dar și poze reprezentative la final, a reușit să ne convingă să alegem câteva feluri de mâncare: două soiuri diferite de tăiței: un palabok și un pancit canton, pe care le-am completat cu o salată de castraveți (tăiați fâșii lungi și înguste, cu susan și gust acrișor) și o porție de kikiam (un soi de combinație între cârnat și chiftea).

În prim plan e pancitul, la mijloc e kikiamul și castraveții, iar în spate se poate observa palabokul lui Alex.

Mâncarea de la SAM's Fusion Cuisine

Ni s-a alăturat ulterior și un prieten care locuiește în zonă și și-a comandat și el o porție de sizzling, un fel de combinație de legume și carne, servite pe un platou încins.

În porția lui se regăseau aceleași fragmente de șorici prăjit prezente și în palabokul servit de prietena mea dar erau atât de diferite ca aspect și textură încât nu vroia să ne creadă. Disputa a fost stabilită rapid de proprietară, care ne-a adus din partea casei un mic castronel cu câteva bucăți de șorici expandat în forma lui originală, precum și ceva sos de întins.

Meniul de băuturi era ceva mai restrâns dar nederanjant, e un restaurant unde mergi să mănânci, nu un bar să te îmbeți. Avea, în schimb, băuturi la prețuri decente, cu atât mai mult pentru un restaurant în București, în zonă centrală, în 2024. 6 lei o apă la 0.5 litri și 9 lei o bere tot la 0.5? Nu prea mai vezi așa prețuri în restaurante.

Nici mâncarea nu a fost scumpă, majoritatea felurilor de mâncare se învârteau în jurul sumei de 35 de lei. La final, pentru trei oameni am plătit în total 207 lei, o sumă chiar decentă, în condițiile în care am mai comandat și un smoothie interesant (care a fost 30 de lei) și un aperitiv + o salată pe lângă. Dacă am fi rămas doar noi doi și nu am mai fi comandat cu instinctul de a experimenta, am fi plătit probabil bine sub 100 de lei pentru doi oameni.

Cu genul acela de sumă pot să iau două shaorme de la colț sau să comand o pizza la ofertă de 1+1. Faptul că poți merge la un restaurant bun cu specific internațional e aproape S.F.

Nu pot să nu îl recomand iar faptul că vom reveni e o certitudine. Mai sunt multe feluri interesante de încercat acolo.