Real Steel

Real Steel a fost o surpriza foarte placuta, de care am dat in cautarea unui film distractiv. Ne-am gandit ca lupte cu roboti + Hugh Jackman sunt o reteta buna pentru asa ceva si nu ne-am inselat.

poster "Real Steel"
(sursa imaginii: Wikipedia)

Desi nu a fost chiar ceea ce am crezut, si anume un film de actiune / S.F., in care Hugh Jackman controleaza un robot cu care se lupta in ring, ci mai degraba un film de familie in care Hugh Jackman controleaza un robot, nu ma pot plange. Tomorrowland, de exemplu, se incadreaza in aceeasi categorie, si nici acolo nu am fost deranjat de faptul ca mi s-au inselat asteptarile.

Charlie Kenton (interpretat de Hugh Jackman) este un fost boxer, devenit "pilot" de roboti. Ultima sa masinarie este distrusa si se vede nevoit sa fuga cu coada intre picioare, ascunzandu-se de persoane carora le datora bani. Afla apoi ca fosta sa prietena a murit si ca trebuie sa decida ce se va intampla cu fiul sau, pe care nu il cunoscuse. Matusa baiatului doreste custodia iar sotul ei bogat ii ofera 100.000 de dolari lui Charlie, fara stirea acesteia, cu conditia ca Charlie sa aiba grija de fiul sau pe timpul verii, pentru a nu le strica vacanta planuita in Italia. Aflat in mare nevoie de bani, accepta si intre tata si fiu se infiripeaza, desigur, o foarte previzibila relatie adevarata, ajungand si sa controleze un robot campion, gasit la fiare vechi.

Nu originalitatea insa e punctul forte al filmului. Ideile sunt destul de standard si poate doar partea de roboti e ceva mai nou si mai proaspat. In schimb, executia ideei e una de exceptie. Personajele au farmec, sunt amuzante, iar povestea nu are puncte moarte, de umplutura, care sa te plictiseasca.

Cu ochii lipiti de ecran, te bucuri alaturi de personaje, razi, iar finalul te lasa cu zambetul pe buze. Da, nu e o capodopera, dar e un film bine realizat si, cel mai important, distractiv!