Electrica - călător în timp

Electrica - călător în timp

Nu doar C.F.R. nu înțelege cum se fac treburile ca la carte. Și cei de la Electrica Furnizare sunt la fel de competenți, dacă nu chiar și mai și.

Cei de la Electrica anunță că în luna ianuarie nu le merg chestii.
notificare întrerupere servicii Electrica

Chestii cum ar fi... tot?
lista servicii întrerupte Electrica

Dar nu e o problemă. După cum se menționează pe site

Ca urmare a limitărilor temporare, factura de energie electrică și/sau gaze naturale va fi emisă și va ajunge la tine la o altă dată decât cea obișnuită, respectiv în a doua parte a lunii februarie, iar termenul de plată se va raporta la momentul emiterii facturii.

Deci asta e, la loc comanda, ne reauzim în februarie cu business as usual. Doar că nu. Nu.

În noaptea asta, cei de la Electrica îmi trimit "prompți" o factură:

factura Electrica

În foarte-dimineața zilei de 14 ianuarie, duminică, sunt anunțat că a fost emisă o făctură pe 31 decembrie și că trebuie să o plătesc până pe 15 ianuarie (mâine).

Pe 31 decembrie, în ziua de Revelion, oamenii normali verifică conturile online, să vadă dacă nu cumva au ceva de plată, chiar dacă facturile nu se emit, de regulă, în acea perioadă a lunii. Evident, eu am fost mai neserios și nu am apucat să o văd pe site.

Nu au anunțat de atunci că, nah, Revelion, e și ei oameni, cum să deranjeze? Dar nu-i nimic, am două zile întregi la dispoziție să o plătesc! Ziua de duminică, când totul e deschis peste tot, ba chiar cu program prelungit, și ziua de luni, când oamenii au alte treburi.

Dar stai, oricum nu o pot plăti la centre electrica pentru că, așa cum secrie în anunț, plata în punctele de relații cu clienții e întreruptă în luna ianuarie.

Să o plătesc în aplicație? Nu se poate
aplicația MyElectrica e indisponibilă

Să o plătesc pe site-ul lor? Nu se poate.
plata online Electrica e indisponibilă

Și uite așa trebuie să mă chinui să plătesc cumva cu Internet Banking, căci deh, la câtă competență e acolo, nu m-ar mira să taie curentul sau să ceară penalități pentru perioada asta.

Oh, și toată tevatura asta este, de fapt, pentru părinții mei. Care nici măcar nu mai primesc factura fizică, motiv pentru care se bazează pe mine. Dar sunt convins că s-ar fi descurcat singuri în situația asta, absolut. Nu sunt deloc ironic, cum nu sunt deloc incompetenți cei de la Electrica.

Ca să fie treaba-treabă, după tot stresul, descoper că de fapt nu am nimic de plătit. Soldul este de fapt negativ. Super tare...

sold pe minus