eMag, de ce nu pot să plătesc cu cardul?

eMag, de ce nu pot să plătesc cu cardul?
Photo by 傅甬 华 / Unsplash

Am primit la un moment dat cadou niște sirop de cafea de la 5 to Go ce s-a dovedit a fi gustos și spornic. Dar nu putea să țină la infinit și cum sticla a început să se apropie de fund, am intrat pe eMag să îmi comand singur alt set.

Adaug produsele în coș și mă duc să plătesc. De regulă aleg să plătesc cu cardul. Unu la mână, eMag e de încredere, și doi la mână, poate ridica și altcineva coletul pentru mine, fără să fie nevoit să plătească.

Chiar și eMag mă îndeamnă, cu un mesaj ce iese în evidență: "Alege plata cu cardul online și comandă în siguranță". Doar că opțiunea nu există și nici nu am explicații.

Ok, asta este. O fi vreun bug. Încerc să bifez "Card bancar la easybox", în speranța că va reseta meniul.

Doar că așa trebuie să plătesc o suprataxă de 5 lei. Și ca să învârtă cuțitul în rană, eMag insistă și adaugă la final: "Plata online cu cardul este gratuită."

Doar că nu este... punct.

Zic să încerc din aplicație, poate am mai mult noroc. Nici acolo nu am opțiunea dar am măcar o bulină albastră cu iconiță de info iar la click pe ea primesc în sfârșit un răspuns: pentru produsele pe care vreau să le cumpăr nu se poate plăti cu cardul.

Amazon de România, cu ditamai echipă de IT-iști, cu departament de marketing și de UX , probabil, și nu sunt în stare să adauge niște mesaje clare.

Bună treabă, ce să zic.