Drame de meșter

Drame de meșter
Photo by Barn Images / Unsplash

Una dintre dramele unui "meșter" amator este să nu aibă unealta necesară. Puține lucruri sunt mai frustrante decât a avea nevoie de ceva anume și să nu găsești ceea ce îți trebuie. Motiv pentru care mi-am făcut o veritabilă colecție de ustensile, care mai de care mai diverse, cât timp au un preț rezonabil și o șansă reală de a fi de ajutor.

Clește de sertizare pentru cabluri de Internet, seturi de garnituri pentru baie, pistol de lipit, mini-freză, seturi de inbusuri, chei cu crichet și lista poate continua.

Se adaugă aici și "piese de schimb" și consumabile: ștechere, becuri, mufe de cablu TV, teflon, câlți, pastă verde, silicon, clei pentru lemn și multe altele. În ultimii ani rar s-a întâmplat să am nevoie de o sculă și să nu o am în casă. Iar dacă ceva mi-a lipsit, am avut grijă să cumpăr ulterior extra, ca să am și de rezervă.

Mi-am montat singur bucătăria, acum un an am renovat și baia (înlocuire cadă, reparare pereții, montare gresie și faianță). Suficient cât să nu am nevoie de alți meșteri decât pentru lucruri mai de specialitate.

Drept urmare, nu mă pot plânge că am suferit de drama lipsei unei unelte ci mai mult de opusul: momente în care mă auto-felicit pentru inspirația de a fi cumpărat anumite scule. Am avut, în schimb, parte de alte drame.

Săptămâna trecută am petrecut-o la părinți. Printre altele, am improvizat un sistem de irigație pentru grădină și a trebuit să caut printre uneltele disponibile acolo. Nu doar că nu găseam mereu ce îmi trebuia, dar frustrarea era dublată de faptul că știam unde aș fi găsit acele lucruri acasă.

Am finalizat munca sâmbătă, când a venit prietena mea și mi-a adus șurubelnița electrică de acasă (un Bosch albastru, ca să fie treaba treabă). Apoi am plecat de acasă cu o listă nouă de idei de cadouri de Crăciun și de ziua de naștere pentru tata: șurubelnițâ electrică cu acumulator, ștechere de rezervă, un set nou de șuruburi și dibluri iar lista poate continua...

Pentru că nu-mi plac dramele.