Au dreptate...

...Victor Ponta si Ion Iliescu cand spun ca nu e normal sa condamni un politician pentru ca incercat sa promoveze un anumit candidat sau un scop.

Ca sa il citez pe fostul presedinte Iliescu:

E stupid sa dezaprobi un lider politic pentru ca militeaza pentru mobilizarea electoratului la vot

E un principiu care se tot vehiculeaza prin presa de ceva vreme, in special de cand a fost condamnat (cu suspendare, din nefericire), Liviu Dragnea, pentru chestiile pe care le-a facut la referendum.

Toti colegii de partid, si nu numai, ii iau apararea, si se arata oripilati de faptul ca un alt politician a fost condamnat pentru ca a incercat sa stranga voturi. In fond, asta e o parte de baza a meseriei de politician: sa ii convingi pe altii sa te voteze.

Ce nu e insa ok, si mai ales ce nu e legal este ca persoane decedate sa isi manifeste dreptul la vot din mormant sau ca voturile sa fie cumparate.

In momentul in care te ocupi cu astfel de magarii, nu ai ce cauta in politica. Hai, nici chiar inchisoare, dar macar o amenda usturatoare si interzicerea ocuparii oricarei alte functii publice.

Dar uite ca e un mic, mititel, insignifiant detaliu pe care toti omita sa il spuna. Ca Dragnea nu a fost condamnat pentru ca a facut campani anti-Basescu, ci pentru ca a incalcat legea.

Dar ce mai inseamna legea pentru clasa politica de la noi, in special pentru PSD&co? Evenimente recente, precum cererea de arestare a lui Sova sau deciziile fiscale complet iresponsabile, ne-au aratat dispretul acestora pentru lege.

De ce ne-ar mai mira indignarea acestora ca un coleg e condamnat sa o incalce? Doar legea e pentru plebei, nu pentru ciocoii noi...