Unu

Acum un an sau doi a fost făcută o adresă de mail, un grup mai bine zis, unde erau înaintate toate mulțumirile primite de la clienți, pentru a putea fi văzute și citite și de cei care s-au ocupat de partea de producție a proiectului. Știți voi, cei cu care clientul nu interacționează, rotițele invizibile care mișcă angrenajul.

Astăzi a sosit un astfel de mail. Unul dintre proiectele la care s-a lucrat intens a ajuns în sfârșit live. Pe lângă mulțumirile de rigoare, se povestea și cum a fost prezentat tuturor celor din companie, cum au fost plăcut surprinși. Totul spus pe un ton sincer.

Astfel de inițiative sunt binevenite. Îți pot ridica moralul și îți oferă un plus de energie atunci când ești obosit. E mare lucru să știi că munca ta a fost apreciată. Deși aproape orice ai face este gândit să ajute o altă persoană, de-abia atunci când poți pune un chip sau un nume în spate conștientizezi cu adevărat că totul are un sens.

E ușor să cuantifici rezultatele. Poți avea zeci, sute de clienți, mii, zeci de mii sau sute de vizitatori și utilizatori, numere mari, cu multe zerouri. În această mare de date, un singur om nu reprezintă decât o eroare de rotunjire, un pixel dintr-un grafic frumos colorat.

Când îți mulțumește încetează să mai fie un număr, devine o persoană. Iar noi muncim pentru alți oameni, nu pentru numere.