Una caldă, una rece

Frigul de-afară și căldura din casă se iubeau. Nu degeaba se spune că extremele se atrag, iar lucruri mai opuse decât frigul și căldura cu greu poți găsi.

Se iubeau romantic, tânjind unul după celălaltș separat de pereți groși și privindu-se plini de dorință printre ferestre bine izolați.Romeo și Julieta ai temperaturi, spre disperarea locatarulilor, cei doi căutau necontenit o portiță care să le permită să fie împreună. Și în timp ce frigul încerca să intre în casă prin orice găurică neastupată, căldura încerca și ea să iasă afară.

Nu făceau însă decât să pună paie pe foc, uneori la propriu. Cu cât frigul și căldura se apropiau mai mult, cu atât cei din casă își dădeau interesul pentru a păstra pe unul afară și unul înăuntru. Ca ziua și noaptea se alergau fără succes, sortiți mereu să fie despărțiți.

Crudă soarta, doar că acest cuplu nu urma să se dea bătut. Perseverenți și insistenți, cei doi s-au chinuit și s-au chinuit și s-au chinuit atât de mult, vreme de câteva luni, încât aproape au reușit să se întâlnească. Se făcuse vara, soarele puternic lumina totul… o vreme numai bună pentru o plimbare romantică.

Frigul și căldura, cuprinși de un dor intens, au făcut un ultim impuls și… au reușit să pătrundă în casă! Doar că au împins atât de tare încât frigul a intrat în casă iar căldura a alunecat afară. Iar omului i s-a părut că e bine. Căldura era sufocantă, frigul plăcut și răcoros. Așa că a închis bine ferestrele și i-a lăsat pe cei doi să se caute în continuare.