Știrile zilei

Știrile zilei

Pe vremea când chipul balaurului pesedist nu purta mustață aveam un coleg care verifica obsesiv știrile din 5 în 5 minute.
"Mi-e teamă", mi-a mărturist. "Dacă descopăr că tocmai a vândut Ponta țara rușilor?"
L-am înțeles atunci, îl înțeleg și acum. Când politrucii se întrec în imbecilitate, cum să te poți concentra pe munca ta?

Ani mai târziu nu s-a schimbat nimic. Un magazineur cu patru clase a lipit o altă etichetă peste amenințarea roșie: "Dragnea", probabil să mascheze termenul de expirare. Super oferta la reducere e un 3 în 1, Dragnea-Dăncilă-Dan. Bio-ecologic chiar, crescut cu îngrășământ natural în fundul unei curți din Teleorman.

Cu PSD în sus, în jos, în stânga și în dreapta, ca și cum minerii lui Iliescu ar fi descins peste cele patru puncte cardinale, ne-a rămas același instinct de informare excesivă. În timpul săptămânii cu legi stupide, pe weekend cu declarații pe măsura legilor. Ca partid sunt intelectual la nivelul fetei de la pagina 5 iar presa îi tratează cu același interes, preluându-le orice prostie, pentru proști.

În tot acest timp, mase de oameni dau refresh din 5 în 5 minute. Din nou, de înțeles, în condițiile în care din 5 în 5 minute asistăm la Olimpiada Mârșăvei și întregul aparat supra-dimensionat de stat se luptă cu furie pentru medalia de aur. Nu cred că fură pesedeii în mod direct cât costă țara în productivitate pierdută.

Dacă tot vorbeam de medalii, reversul ei e că atunci când alții vor să se înfrupte din munca și sudoarea ta, lăsându-ți firmiturile, cât să te concentrezi și tu pe ea? Mai dă-o statului de productivitate, cu restul de taxe și impozite... Așa că dai refresh, citind mereu aceeași știre, cu aceleași mizerii și aceleași persoanaje.

Hai să te scutesc de un click: partidul fură. Doar că de data asta și-a pus mustață, să nu îl recunoască lumea.