Stirea saptamanii

Saptamana asta a fost una cu evenimente destul de amuzante, dar de un umor involuntar tragi-comic.

In primul rand, cercetatul penal Dan Sova a fost miruit de o colega, inaintea votului decisiv.

In al doilea rand, ministrul de finante Darius Valcov, tot cercetat penal, a fost prins cu lingouri de aur in seif si tablouri pictate semnate de Renoir, Cocteau sau Picasso.

Ambele stiri sunt atat de incredibile si demne de operele lui Caragiale incat orice comentariu ar fi de prisos. Faptele vorbesc de la sine.

Pe mine insa nu m-a impresionat insa nici una dintre stiri asa cum a facut-o stirea despre cei doi moldoveni care au furat 5 tone de cupru de la o instalatie nucleara din Rusia.

Doi moldoveni au furat peste 5 tone de cupru de la o instalație nucleară a Centrului Național de Cercetare „Kurchatov” din Moscova, scrie presa din Rusia.

Potrivit informațiilor preliminare, în perioada 3-13 martie 2015, cei doi moldoveni, care erau angajați ai institutului, au scos din reactorul termonuclear de experimente mai multe bare de cupru. În decurs de 10 zile, aceștia ar fi furat cel puțin 5 tone de cupru.

Moldovenii au ascuns metalul în diferite locuri din clădirea respectivă, iar ulterior urmau să-l scoată de pe teritoriul institutului și să-l vândă.

Lasand o parte faptul ca sangele apa nu se face si se vede clar si fara orice urma de indoiala ca moldovenii sunt tot romani, totul face ca actele de coruptie ale politicienilor sa isi piarda orice urma de insemnatate.

Sincer sa fiu, aproape ca empatizez cu Sova si Vilcov. Or fi vrut si ei sa se bucure de o viata de lux cat inca mai apuca...

Traficantii de uraniu sunt de mult ceva la ordinea zilei. In momentul de fata nu de incalzirea globala trebuie sa ne ferim, nu de vaccinurile care provoaca autism, E-uri, asteroizi, foamete sau apocalipsa maiasa.

Sfarsitul omenirii o sa fie cel mai probabil provocat de vreun Dorel roman/moldovean care o sa provoace un nou Cernobil ciordind metale din vreo centrala nucleara sau incercand sa vanda o bomba atomica la fier vechi.