Stai la coada, neamule

Am fost weekend-ul acesta la mare. Pornind din Bucuresti, aproape din 10 in 10 kilometri ne-am lovit de panouri publicitare pe autostrada care faceau reclama (infamului, as zice) pod de la Fetesti, si mai precis faptului ca taxa poate fi platit prin SMS sau la aproape orice benzinarie, in maxim 24 de ore.

Ajunsi la podul cu pricina, ne-am uitat oripilati la coada kilometrica de masini de pe banda dreapta. Ne-am bagat timizi pe una dintre cele doua benzi din stanga, marcate cu e-tarif. Politistii ne-au facut semn sa mergem inainte, desi am incetinit sa intrebam, totusi, care e faza cu taxa, dar nu prea am inteles mare lucru, decat un "nu mai opriti decat la prima benzinarie". Si dusi am fost, privind la puhoiul de masini ramas in spatele nostru, blocate la casa.

Prietena soferului a platit apoi taxa de pe telefon, prin intermediul unei aplicatii de Android... si aia a fost.

Cateva ore mai tarziu, ajunsi la mare, citesc urmatoarea stiri pe Digi24: Multi soferi prefera sa stea la cod fara sa fie nevoie

După ce ani de zile şoferii s-au plâns că ajung greu la mare pentru că stau la cozi la staţia de taxare Feteşti, acum stau din nou la rând, deşi nu îi mai obligă nimeni. Pot să plătească fără să mai oprească, în benzinării sau prin SMS. Mulţi turişti nici nu vor să audă de aşa ceva şi preferă să aştepte la ghişee. Încă nu au încredere în noua tehnolgie.

Imi aduce aminte de o alta stire mai veche care, asemeni imparatului din poveste, ma face sa rad cu un ochi si cu altul sa plang: romanii speriati de cardul de sanatate pentru ca citit invers "card" inseamna "drac".

Greu cu tehnologia asta... Da' nu-i nimic, sa stea la coada. E destula pentru toata lumea.