Somnoroase pasarele

Cantecul de jale ce se aude pe fundal, te atinge la sentimet mai adanc decat intentiona probabil autorul.

Prin fereastra lasata deschisa pentru a intra aerul racoros si curat de noapte, razbat clandestin si ritmuri de manele. Cineva petrece, paradoxal, ascultand melodii suferinde.

Si te atinge muzica la o coarda sensibila, suferi mai ceva ca artistul in cauza si te gandesti ca parca nu ar mai fi chiar atat de rea o pana de curent in clipa de fata, cu toate bateriile pline.

Pseudolinistea strazii e intrerupta brusc de o sirena de politie, si mai zgomotoasa. Probabil vaneaza infractori, prostituate, scandalagii sau poate organul se grabeste pur si simplu sa ajunga acasa. Ar fi de inteles, la ora asta nu iti poti dori decat liniste, pace si un pat primitor.

Numai unora le arde de muzica. I-ai blestema, sa sufere mai rau ca-n melodiile lor de jale dar parca somnu-i mai puternic si lenea dulce a somnolentei iti taie cheful de orice altceva ce nu implica perne pufoase.

Sa jeleasca cine-o dori, sa petreaca cine poate. La final, tot somnul e cel mai puternic. Ti se asterne peste pleope, ochii ti se inchid si se face in sfarsit liniste.

Noapte buna