Soarecless

Soarecii de care povesteam data trecuta au fost mutati cu succes in gradina, cu o singura exceptie.

Cel capturat de coana Mitza a reusit sa evadeze din borcanul in care era tinut si ne-am trezit cu un nou locatar in camera. Drept urmare, timp de mai bine de o saptamana am fost pisicalessi in camera. Doar pe Tasha am primit-o in camera, care are niste instincte de felina atat de feroce incat daca soarecele s-ar duce sa ii fure mancarea din fata, s-ar uita urat la el, l-ar scuipa dupa care ar fugi bosumflata.

Mici zgomote auzite noapte ne indicau prezenta sa si trebuia sa gasim cat mai rapid o solutie. I-am spus lui Alex: "da-mi o nuca si iti prind soarecul". M-a privit neincrezatoare dupa care si-a vazut de treaba ei. A cautat apoi cu disperare o capcana de soricei prin tot Bucurestiul, nereusind sa gaseasca nici una care doar sa prinda soricelul si sa nu-l ucida in proces.

I-am zis din nou de nuca si ieri am fost amandoi sa cautam in gradina, sub nucul din curte. Tataie m-a invatat multe, nu doar cea mai buna reteta din lume iar sub indrumarea sa am invatat si cum se prind rozatoare.

Se trece o sarma prin nuca iar de celalalt capat se agata o bucata de sunca, branza sau orice altceva ce ar tenta un soarece. Pe nuca se pune un castron, intr-un echilibru cat mai precar, iar cand soricelul se duce sa se infrupte, misca nuca, se prabusese castronul iar mancaciosul devine captiv!

A fost, bineinteles, un succes, doar a fost un om intelept tataie iar cu intelepciunea populara nu te pui!

soricelul captivelul

Cu chiu, cu vai, si-a scos codita pe sub castron si am avut de ce sa-l apucam. Alex l-a luat vitejeste de coada si l-a depozitat in noua sa casa (temporara)

Nu-i place prea mult si se agita, dar ce sa-i faci. Mai bine in borcan decat in burta de pisica...

Va mai sta acolo cateva ore dupa care va fi eliberat in gradina, alaturi de familia sa iar noi vom putea aduce, in sfarsit, pisicile inapoi in camera.

Soarecless, but no longer pisicaless!