Sfantul Grigore Nespalatul

Viata unor se schimba in urma unor evenimente marcante, evenimente ce te afecteaza intr-un mod atat de profund incat ceva se schimba in interiorul tau si te vezi nevoit sa iti analizezi realizarile, cine esti si unde vrei sa ajungi. Printr-un astfel de eveniment a trecut si Grigore si nimanui nu i-a trecut prin gand ce insemnatate majora va avea acest lucru.

Pentru Grigore totul s-a schimbat in mod ireversibil atunci cand a realizat ca termenul "card" citit invers inseamna "drac". Credincios de mic, crescut in spiritul crestinesc inca din frageda pruncie, Grigore s-a alaturat de indata puhoaielor de oameni ce au respins cardurile de sanatate, bancare sau chiar si pe cele RATB. Dar asta nu l-a facut decat parte din turma, o alta oaie. Ce l-a facut special a fost realizarea ca influenta Satanei se poate ascunde chiar si intr-un dictionar.

Si-a dedicat cu patos timpul studierii limbajului uzual pentru a putea descoperi sub ce alte chipuri nebanuite mai incearca diavolul sa isi strecoare codita. Revelatia l-a lovit din plin intr-un moment neasteptat, cand aproape ca incetase sa mai spere ca va gasi ceva nou. Vecina de alaturi isi intindea rufele pe sarma si, auzind-o vorbind, s-a simtit brusc cuprins de harul dumnezeiesc si a facut o descoperire epocala, descoperire ce urma sa schimbe lumea.

Vecina spala ca sa aiba haine curate. Haine curate.

Haine... curate...

"Hai... necurate..."

Mare i-a fost socul lui Grigore cand a realizat ca in spatele dorintei de prospetime si detergenti care sa curete minim 99 de pete se ascunde un indemn atat de direct la adresa Satanei. "Hai, necurate!", ce poate fi mai clar de atat?

A incetat de indata sa se spele si odata cu barba si pletele a inceput sa ii creasca si jegul. Umbland mereu cu aceleasi haine ponosite si murdare, propovaduind cuvantul Domnului si, in acelasi timp, incercand sa le explice celorlalti pericolul din spatele curateniei, Grigore a ajuns destul de rapid un personaj exotic, devenind un veritabil viral odata cu prima sa filmare pusa pe Youtube.

Cum reclama e sufletul comertului, iar biserica are in sange comertul, Patriarhul a intrat in contact cu acest prea-credincios, din dorinta de a promova impreuna interesele bisericii. Lacomia nemasurata incepuse sa isi faca resimtite efectele, popularitatea nu mai avea cotele maxime de pe vremuri iar Grigore avea fix ce le lipsea lor: credibilitate si pasiune sincera.

L-au bagat rapid la inaintare, transformandu-l intr-un veritabil brand. Iconitele cu sfantul Grigore Nespalatul erau un mare succes, cartile acestuia se vindeau ca painea calda iar credinciosii incepusera sa vina in numere din ce in ce mai mari in pelerinaj. Uscat de la lipsa contactului cu apa, parca si semana cu niste moaste. In doar cativa ani, Grigore ajunsese mai popular decat Arsenie Boca, Iustin Parvu sau parintele Cleopa la un loc.

Era un fenomen. Canonizat de viu si venerat de drept-credinciosi, Grigore era de neoprit. Drept urmare, oamenii au inceput si ei sa nu isi mai spele haine. E drept, treptat, dar pe masura ce numarul celor cu haine murdare crestea, scadea sentimentul de jena si nu mai era la fel de rusinos sa te afisezi cu haine nespalate. Erau destui si care o faceau in mod ironic sau care, lenesi fiind, de-abia asteptau un pretext pentru a nu-si mai schimba blugii si tricoul.

Peste alti cativa ani, tara a devenit un focar de infectie. In timp ce fanatici religiosi ardeau pe rug saci de detergenti, inchizitia moderna suspecta orice cetatean care nu roia de muste ca e un agent in slujba necuratului. In mod ironic, fix cei care erau cei mai putin curati, sau mai ne-curati, erau cei mai in siguranta.

A durat doar 20 de ani ca populatia sa se curete, la figurat, moment in care au fost dezvaluite interesele oculte din spatele acestui complot. Totusl fusese o conspiratie a americanilor masono-reptilieni, ce incercau de milenii sa scape de urmasii dacilor, poporul desprins din Atlantida.

Au dezinfectat apoi teritoriul cu lansatoare de flacari si l-au colonizat cu oameni purtatori de haine curate si utilizatori de carduri. Totul datorita lui Grigore...