S-au făcut cu toții zid

Generalului de carton îi cere vehement demisia societatea civilă. Opoziția politică o face și ea, mai timid, cu jumătate de gură.

Impostor cu acte în regulă, falsul și pensatul ministru a dat dovadă de aroganță și nesimțire, abuzând de funcția sa și solicitând coloane oficiale pentru a se putea plimba, cel mai probabil, cu amanta acasă de la restaurant.

Orice drum, orișicât de insignifiant, este un prilej pentru acest maimuțoi de a-și acorda importanță, depășind în trombă poporul pe străzi, poporul din banii căruia îi este plătită limuzina, precum și escorta.

La aproape o săptămână de tăcere, liniștea falsului general venind la pachet cu tăcerea televiziunilor de partid complice, acesta iese în fața televizorului cu un discurs fabricat, refuzând în continuare să răspundă unor întrebări cheie.

Sunt o mie de motive pentru care acest cocalar ar trebui să își dea demisia. Nu o face însă din lipsă de onoare dar și lașitate. Nimic nou aici, mai suprinzător ar fi fost dacă ar fi demisionat.

Deloc surprinzătoare este și lipsa de reacție a celorlalți politicieni, împărțită între solidaritate și o pseudo-indignare cu motivații electorale. Motivul este destul de simplu: dacă toate nulitățile cu diplome false, fără bun simț, lipsiți de inteligență și realizări, ar fi nevoite să își dea demisia atunci când s-ar dovedi lipsite de demnitate, s-ar crea un precedent foarte periculos.

Spune Biblia: “Cel fără de păcat dintre voi să arunce primul piatra.”. Păi dacă ar fi lipsa de obraz, prostia și parvenitismul motiv de demisie, ar însemna să rămânem fără parlament.

Singura șansă ar fi ca la următoarea călătorie să nu se mai prăbușească în gropi un polițist fără nici o vină, ci direct ministrul. Gropi în șosea, doamne-ajută, sunt destule, iar prostia și-a dovedit-o deja. Are tot ce îi trebuie