Relații bilaterale

În timp ce agenții străine de spionaj îl considerau un mare tactician, imprevizibil și inovativ, președintele-dictator își baza deciziile aproape în exclusivitate pe ceea ce citea în horoscop.

Pe măsura ce astrologul lipsit de inspirație recicla din prezicerile trecute, câte un intern plin de entuziasm credea că tocmai a găsit un punct de plecare, pentru ca în final să cedeze exasperat de inconsecvențele văzute. Spionii cei vechi se amuzau adesea pe seama a astfel de tineri, știau ei mai bine că pe dictator nu îl poți ghici.

La polul opus se afla celălalt președinte, ales democratic și iubit de popor, strateg la fel de abil își baza la fel de misterioasele hotărâri pe câteva afirmații stupide din cartea unui escroc notoriu.

În timp ce consiliul său de generali și de consultați îi prezenta tot soiul de informații și de tactici care mai de care mai moderne și mai științifice, președintele aplica falsa înțelepciune și lua decizii ce îi bulversau mereu consiliul. Buimaci, oamenii din echipa încercau să realizeze dacă au de-a face cu un geniu sau cu un idiot, iar starea de confuzie se transmitea și la nivelul analiștilor.

Pe toate canalele media, tot soiul de habarniști și pișcotari își dădeau cu părerea, încercând să analizeze războiul rece dintre acești doi faimoși președinți, iar lumea părea să uite că nici unul dintre ei nu a avut vreodată dreptate.

Când între cei doi s-a stabilit în sfârșit o întâlnire, considerată veritabil eveniment istoric, toată lumea s-a întrebat ce vor discuta oare cei doi titani în spatele ușilor închise.

Întrunirea s-a lungit preț de câteva ore timp în care cei doi au putut sta de vorbă fără teama unor înregistrări secrete. După ce au dezbătut minute bune vremea de afară, președintele-dictator și președintele-democratic au descoperit că amândoi țin cu aceeași echipă de fotbal.

Semințele prieteniei astfel încolțite l-au făcut pe dictator să îi recomande omologului său pe misticul astrolog, în timp ce celălalt președinte i-a trimis dictatorului un link către cartea de pseudo-filozofie, neuitând să evidențieze numărul uriaș de steluțe primite de autor.

Au plecat amândoi cu zâmbetul pe buze, relațiile dintre cele două țări părând în sfârșit ceva mai calde. Iar pe măsură ce președintele-dictator a început să citească faimoasa carte iar președintele-democrat să urmărească la rândul său horoscopul, cele două țări au început să intre pe un făgaș similar, uimind analiștii de pretutindeni.