Reclama la Nescafe

...sau cum sponsorizarea e sufletul comertului.

Sunt un consumator de 3 in 1. Ma feresc de cafea pentru ca nu imi place gustul si, in plus, mi se pare prea puternica si prea nesanatoasa. Plicurile de 3 in 1 sunt un compromis acceptabil: mai putina cofeina, dar suficienta incat sa ma mai trezeasca in zilele obosite.

De obiceai beau Jacobs din simplul motiv ca e bun. Am incercat si Doncafe, dar e o porcarie diluata. Weekend-ul trecut insa, la Dreamhack, am primit 4 pliculete de Nescafe gratuite, fiecare cu propriul sortiment.

Le-am incercat pe toate, mi-au placut, la fel de mult ca cele de la Jacobs iar pe viitor voi trece pe Nescafe. Si aici lucrurile devin interesante.

Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca Jacobs are reclame la televizor, radio sau cine stie pe unde. O reclama hip, cu tineri cool care savureaza Jacobs si se distreaza smechereste ma lasa rece.

Pe de alta parte, faptul ca Nescafe a decis sa sponsorizez Dreamhack si sa sprijine un fenomen in care cred ma impresioneaza. Mostrele gratuite oferite mi-au starnit curiozitatea si mi-au permis sa le testez produsul fara a risca o achizitionare pe care poate ca as fi regretat-o ulterior (precum cutia de Doncafe cumparata la inceputul luni...).

La finalul zilei o sa am nevoie de o cutie de 3 in 1 pe luna. Preturile sunt similare iar o eventuala diferenta de 2-3 lei nu va inclina balanta in acest caz. Dintre doua produse cu reclame similare si cu o calitate comparabila, il voi alege intotdeauna pe cel care investeste in ceva ce eu cred.

E o situatie in care atat vanzatorul, cat si clientul, sunt fericiti si, in locul unei reclame clasice, din care castiga doar agentiile de publicitate, prefer o sponsorizare care sa contribuie la un viitor mai bun.

Sigur, cu o sponsorizare nu se face marketing. Dar e un inceput si, in cazul de fata, un client nou castigat.

GG, Nescafe!