Rants

De fiecare dată când se simte iz de ploicică în minunata capitală, șoferii se înghesuie disperați pe străzi.

Ferească sfântul să meargă cumva cu autobuzul sau tramvaiul. Nu de alta, dar au prostul obicei să întârzie. De ce? Pentru că șoferii au și mai prostul obicei de a se înfige ca vitele pe liniile de tramvai.

În astfel de momente îți imaginezi ce bine i-ar șade tramvaiului cu un plug imens în față, cum au utilajele de deszăpezit, să treaca fără griji prin toți nesimțiții.

În mașini doar 1, maxim 2 persoane. În cazuri excepționale 3. Și se înfig, se înfig ca oile în iarbă. Ce dacă pot fi câteva sute de oameni într-un tramvai, după șoferi potopul!

Puține lucruri sunt mai stresante decât să faci jumătate de stație în aproape un sfert de oră doar pentru ca șinele de tramvai sunt blocate de dobitoci. Mai ales când stația care urmează și la care nu se mai ajunge e fix cea în care se mai golește cutia de sardine și poți în sfârșit să respiri. Doamne-ferește să lași liniile libere, să poata trece miile de oameni care folosesc transportul public. Ce, doar unii să nu întârzie? Mai bine să sufere cu toții, că doar nu or fi sărăntocii din autobuz și tramvai mai presus de posesorii de autoturisme.

Dacă la următoarea ploaie o să aud că au întârziat metrourile din cauza mașinilor care și-au croit drum prin subteran singurul lucru care mă va mira va fi că s-a întâmplat de-abia acum.