Prezentul il bate pe Caragiale

Un articol de pe Hotnews incepe in felul urmator:

Doi jurnalisti bulgari au venit luni in Romania sa-i ia un interviu lui Horia Georgescu despre rezultatele sale in lupta anticoruptie, dar s-au pomenit cu seful ANI la televizor, luat, in catuse, de procurorii DNA. Jurnalistii filmau un documentar despre progresele Romaniei in justitie, care sa fie difuzat in Bulgaria in preajma unei vizite pe care Georgescu urma sa o faca la Sofia, pentru a-i impartasi vicepremierului bulgar Meglena Kuneva din experienta lui in lupta anticoruptie.

Nici macar lui Caragiale nu i-ar fi putut veni o astfel de idee. Parca iti si vine greu sa crezi ca asa ceva este posibil.

Ceea ce e cu adevarat incredibil este faptul ca toti, dar absolut politicienii si functionari publici care sunt prinsi cu musca pe caciula, se declara "victime".

Are loc un veritabil circ penibil in care oameni patati, alaturi de jurnalisti cu onoarea amanetata incearca sa prosteasca populatia cum ca ar fi nevinovati. Evident, nici chiar omul de rand, cel usor de manipulat, nu pune botul la astfel de minciuni.

E greu de crezut ca exista oameni care se asteapta ca altii sa creada ca au reusit sa stranga averi fabuloase din niste salarii de nimic. Mai ca ai zice ca adevarata loc crima este ca nu doresc sa impartaseasca secretul succesului lor si cu restul populatiei...

Stai si te gandesti, ce fel de hot e ala care atunci cand e prins se asteapta sa ii planga victima de mila si sa se revolte de mizeria din penitenciare? Iar daca te mai gandesti ca astfel de indivizi fura de la oameni care locuiesc in conditii mai nasoale decat cele din inchisoare mai ca iti vine sa te apuci de ritualuri satanice in speranta de a-l invoca pe Tepes.