Poate de asta ne merge prost?

O stire recenta spune ca un judecator cu numele de Toni Greblă, alaturi de Ion Bîrcină, Constantin Bartolomeu Săvoiu si Horia Hăhăianu ar fi judecati pentru luare de mita. Citind aceste nume, as fi crezut mai degraba ca avem de-a face cu un pamflet a la Divertis sau Vacanta Mare. Horia Hăhăianu. HORIA HĂHĂIANU!!!

Sa te cheme “Greblă”, hai, se intample, dar si “Toni”? Hai, un “Gheorghe Greblă” ar mai merge pentru un cinstit si muncitor agricultor, ar fi un nume cu care sa se mandreasca, dar ca judecator mi-ar fi rusine sa ma prezint altora. De Constantin Bartolomeu Săvoiu, ce sa mai zicem? O combinatie mai ciudata de prenume nu am mai intalnit de la Decebal Traian Remeş.

Bine, premiul pentru "parintii anului” il vor primi, cu certitudine, cei ai lui "Adriean Videanu”. Nu stiu daca au fost ei agramati sau functionarul care i-a scris numele in certificatul de nastere. Asta sau poate au vrut sa fie mai special, cine stie… poate si bordurile dumnealui aveau un “E” in plus de costau asa mult si se schimbau asa des.

E drept, nume mai ciudate se intalnesc si la case mai mici. O doamna Gabriela Rupedeal mi-a incarcat abonamentul RATB, de exemplu, dar parca e mai mult exceptia care confirma regula.

Gabriela Rupedeal
(Gabriela RATBdeal, ha, c-am facut si-o gluma proasta)

Prin august 2013 am fost la Cluj, intr-o mini excursie de o zi. Ne-am plimbat pe jos prin tot orasul si toate cabinetele de avocatura sau notariat intalnite apartineau unor persoane cu nume desprinse parca din almanahurile Urzica. Incepi sa te gandesti daca ori e o conspiratie, ori, pur si simplu, de anumite persoane s-a facut atat de mult misto la scoala incat s-au propus sa isi faca un rost in viata, doar ca sa le faca in ciuda dujmanilor.

-Haha, bai Greblă, te faci lopata cand o sa fii mare?
-Lasa ca vedeti voi, o sa ma fac judecator la Curtea Constitutionala! isi spunea probabil, printre lacrimi, micutul Toni...

Poate ca pe micutul Cocos il imbranceau prin tarana, pe ulitele din sat, diversi Vasile Ionescu, alaturi de restul copiilor cu nume normale.

  • Cocoş, Cocoş, ia arata-ne si noua cum faci cucurigu!"
  • Lasa ca ma fac eu mare afacerist, sa fac combinatii si sa dau tunuri de milioane! va arat eu voua! adormea plangand Dorinel.

Asta ca sa nu mai vorbesc de veritabili clasici precum Culiţă Tărâţă sau William Brânză, personaje care nu ar fi ajuns nicaieri in viata cu astfel de nume, fara sa comita ilegalitati.

Credeti ca exagerez? Sa ne uitam putin pe lista deputatilor romani:

-Bîrsăşteanu Florică si Canacheu Costică (Costică si cu Florică erau rasfatati de-a lor mămică)

-Cătăniciu Steluţa-Gustica. Nici nu stii ce e mai rau… Cătăniciu sau Gustica? O fi prietena cu cealalta deputata, Dumitru Ioana-Jenica?

-Laurentiu Chirvăsuţă, din salariul de deputat si-o fi facut chivernisit si el banii, sa isi faca o casuta, nu?

-Ciobanu Gheorghe. Atat. Daca il pomeneste vreo stire probabil se gandeste lumea la reclama Vodafone.

Si daca tot vorbim de confuzii, trebuie mentionat si Nuţu Fonta. Probabil daca ar fi candidat la prezidentiale, nu ar fi stiut rromii cu care “Fonta” sa voteze.

-Mihăiţă Găină si Neculai Răţoi, probabil amici la catarama cu Cocoş.

-Ghera Giureci-Slobodan. Nici nu stii de ce sa faci misto mai intai cu asa un ghiveci de nume...

-Gireadă Dumitru-Verginel, care confirma un trend: un parinte vrea un nume normal pentru copil, celalalt parinte e probabil beat. Ca un facut, Verginel e deputat de Botosani, iar bancurile cu moldovenii si bautura...

-Gust Băloşin Florentin, care are norocul ca e urmat imediat de Gvozdenovici Slavomir. Slavomir asta nu a fost si prin Stapanul Inelelor?

-Peia Ninel! Pe cine totusi? Sper ca nu pe Slavomir, pare un tip dur.

-Pistru-Popa Eusebiu-Manea, care are un nume perfect pentru o persoana cu dubla personalitate. In loc de Jekyll si Hyde, ii avem pe Eusebiu Pistra si Popa Manea. Poate sunt chiar doi parlamentari acolo, inghesuiti pe acelasi post in urma unui numar egal de voturi.

-Şoptică Costel si Ştirbu Gigel-Sorinel...

Tind sa cred ca asta explica lipsa de activitate din parlament. Daca m-ar chema Irinel Ioan Stativă, mi-ar fi si mie rusine sa ma strige aia si sa iau cuvantul. Sau, mai rau, sa dau o lege. Pai ar lua cineva in serios legea lui Gliga Vasile GHIORGHE (nu numai Adriean e special) sau legea lui Gavrilescu Graţiela Leocadia? "Graţiela" inteleg, e un nume frumos, dar "Leocadia"? Sigur nu e vreo denumire stiintifica de planta?

Prestimt ca Romania o sa devina o tara avansata cand va candida vreun Maxim Bărbatadevaratu. Nu ii va putea pune bete in roata nici un Toni Unealtă iar alde Irinel Păsărică nu vor mai avea tupeu sa faca combinatii.

Eh, putem doar sa speram.