Pisica din parc

Cineva isi lasase pisica in parc, intr-un pomn, legata cu lesa de craca. Pisica era o persana alba, pufoasa, frumoasa, dar din cale afara de speriata.

Lumea se adunase in jurul ei ca la circ.
-“E pisica sau maimuta?”, intreba un copil.

Un alt copil incepuse sa o traga de coada, facand sarmanul animal sa fie si mai inspaimantat. Era probabil o experienta teribila pentru ea sa fie inconjurata de oameni stresanti si infricosatori, fara nici o sansa de a fugi, fara nici un loc unde sa se poata ascunde.

Pisicile de rasa costa bani buni si trebuia sa iti scoti cumva cheltuiala. Cum altfel decat mandrindu-te cu animalul tau special si abandonandu-l in parc? Animalele de fite au parte de cei mai nesuferiti stapani, incapabili sa le ofere ceea ce le trebuie cu adevarat.

E greu de inteles ca animalele au si ele sentimente si ca pot fi stresate foarte usor. Nu toate sunt afectuoase, nu toate agreeaza compania strainilor si totusi stapanilor nu le pasa de acest lucru.

Sunt foarte curios, daca acel sarman animal s-ar fi aparat atunci cand a fost trasa de coada si ar fi sarit pe baietel, zgariindu-i fata si, cine stie, poate lasandu-l chior, cine ar fi fost de vina?