Personulități

Când eram liceean, am venit într-o excursie în București, la CERF, unde i-am întâlnit pe Mihai de la Hi-Q și pe tipul din Divertis care îl interpreta pe Iliescu. Hi-Q era pe atunci o formație cunoscută și populară iar Mihai Sturzu tânar, simpatic și de o amabilitate sinceră. Tipul de la Divertis era de la Divertis, pe vremea când încă nu expiraseră.

M-am simțit norocos. Uite, mi-am zis, ce mișto e în capitală, dai de oameni cunoscuți pe stradă.

De când am devenit bucureștean cu acte în regulă, norocul mi s-a schimbat. L-am văzut pe Becali dând un interviu în fața viloiului său, m-am lovit de două ori de Miron Cozma și l-am văzut prin Carrefour pe unul dintre dubioșii de la Prima, din serialul Trăsniți în N.A.T.O.

O adunătură mai tristă și mai aleatoare de persoane televizate nu aș fi putut alcătui nici în mod intenționat. Poate doar de aș fi dat de vreo vedetă de pe OTV m-aș fi simțit mai ghinionist. Altfel, am nimerit fix în fundul sacului de vedete.

Dar pe de altă parte, dacă aș lua un băț și l-aș arunca într-un țarc plin cu toți oamenii cunoscuți din oraș, șansele să lovesc pe cineva de valoare sunt cu mult în defavoarea celor de a lovi o personulitate?