Pe Dos

Pe Dos

Marioara, sau Marie, după cum o cunoșteau follower-ii ei, se trezise cu fața la cearșaf. Fusese o noapte lungă, cu băutură și distracție, iar somnul greu de după îi fusese întrerupt cu brutalitate de alarmă. Alarmă pe care a decis să o ignore iar acum ceasul arăta 10:45 iar la ora 11:00 trebuia să ajungă la ședința de photo shooting, pentru noua ei campanie de influențăreală.

Își trase în grabă blugii pe ea, înșfăcă și îmbrăca tricoul, luă telefonul de pe masă, geanta, cheile și o zbughi la mașină. Ajunsă (cu doar 15 minute întârziere!) la studio, fu întâmpinată de fotograf, ce o privea amuzată. În loc să îi reproșeze întârzierea, acesta îi aruncă doar câteva cuvinte:

-Vezi că ai luat tricoul pe dos.

Marioara, nu, Marie încremeni pentru o clipă de rușine. Îl cunoștea bine pe Gabriel, fotograful. Deși talentat, era din cale afară de bârfitor. Gafa ei urma să ajungă cu siguranță pe toate canalele mondene. Dar putea încă să salveze situația dacă își lua singură soarta în mâini.

-E un tricou Vermani. Se vede clar pe etichetă, arătă Marie cu degetul către bucățica de pânză ce îi atârna sub gât. E un nou trend, pe care am de gând să îl lansez, continuă pe un ton arogant.

"De ce nu?", își spuse ea în gând. "Rapperii poartă de multă vreme haine cu etichetele de preț încă atașate. Eu duc lucrurile la nivelul următor, sunt o revoluționară."

Cu tricoul încă pe dos, Marie se îndreptă mândră spre zona de shooting și începu să se pozeze sfidător cu tricoul purtat invers. Și ce să vezi? Pariul ei s-a dovedit a fi unul câștigător.

Nu a durat nici măcar o lună până când primul tricou conceput oficial pentru a fi purtat pe dos a apărut pe piață. Avea o etichetă mult mai mare și mai colorată, cu brandul firmei arhi-evident și, cum trebuia ca materialul să arate bine și lucios oricum l-ai fi îmbrăcat, costa dublu. Era însă un preț mic pentru a putea fi în ton cu moda.

Odată cu noul trend explodă și popularitatea lui Marie. De la simplă influențeriță evoluă la simbol global de fashion. Era pe toate revistele, apărea la toate televiziunile și ca reacție la succesul ei, începeau să apară pe net primele imagini cu influenceri purtând pantalonii invers.

Până și Gabriel, ca fotograful din spatele pozelor originale, căpătă ceva mai multă popularitate. Și deși nu era suficient de integru încât să spună pas ofertelor, nu se putea abține să nu bombăne morocănos de fiecare dată când avea un client cu tricoul purtat cu gura la spate: "E pe dos, întreaga societate e pe dos..."