Opinia mea, opinia ta

Lumea ar fi un loc mai bun daca oamenii ar invata sa ignore opiniile contradictorii.

Ma uitam la articolul lui Radu Alexandru despre Comic Con si wow... comentariile...

De fiecare data cand cineva are o opinie nepopulara, lumea se strange in turma si porneste la atac! Erezie! Blasfemie! Cum indrazneste sa jigneasca, sa ofenseze, sa contrazica!

Ne strangem cu totii, asemeni oilor si incepem lupta cu scopul ascuns de a ne valida opiniile. Lucrurile nu stau cum spune celalalt... nu-i asa? Nu-i asa?? Nu? Pe masura ce se aduna contra-argumentele creste si stima de sine, sau mai degraba epeen-ul.

Cu cat mai mult scandal, cu atat mai bine. E instinctul animalic de turma in toata splendoarea lui. Te aprinzi, te inrosesti la fata, ajungi chiar sa faci spume la gura, palpitatii dar intr-un final te declari satisfacut: i-ai zis-o!

Ai contracarat opinia diferita! Ti-ai impus opinia! Nu conteaza daca celalalt a inteles-o sau nu, nu conteaza daca si-a schimbat sau nu opinia in urma "discutiei", scopul e acela de a insulta mai abitir decat "inamicul".

Omul de rand e cel care se ofenseaza.

Omul inteligent e cel ce incearca sa poarta o discutie civilizata, cu rol educativ. Daca observa ca nu are cu cine, isi foloseste timpul cu un scop mai bun.

Dar cel mai inteligent dintre toti e omul care isi ia o punga de popcorn si priveste de pe margine cum se cearta restul.


(sursa: weknowmemes.com)

Trollo sapiens sapiens e omul viitorului.