O poveste care nu este

A fost odata ca niciodata o poveste care nu incepea cu "a fost odata ca niciodata". Nici cu "traia odata" sau cu "in vremuri de demult apuse".

Celelalte povesti, de moda veche, nu o priveau cu ochi buni din cauza asta. Neam de neamul lor au inceput cu clasica formula. E drept, au mai existat mici variatii, de bun simt, dar principiul ramanea acelasi. Toate au cazut de comun acord ca acesta este modul cel mai indicat de a incepe, mai putin ea, povestea diferita!

Unii au zis ca e o poveste hipsterita. "A fost odata ca niciodata" era prea mainstream pentru ea si cauta ceva mai aparte, care sa o scoata in evidenta. Nu conta ca nu avea logica, scopul ei era sa fie altfel decat variantele conventionale.

Altii au zis ca e o poveste anarhista. Ca se hraneste din haos, din distrugere si dezordine. Ca povestea vroia sa nu fie nimic ca niciodata!

Au fost si cateva pilde religioase care au numarat cuvintele din poveste, le-au impartit la numarul de paragrafe, au convertit in cifre romane si apoi in cifre cuneiforme si le-a reiesit 666. Iar scazand primele 6 litere din varianta cuvantului "poveste" intr-un limbaj de mult uitat, ramanea cuvantul "card", care citit invers este "drac".

Altii au luat in deradere ipoteza povestii antichriste, era evident ca de vina erau illuminati. Sau evreii. Sau extraterestrii. Sau reptilienii. Sau un triumvirat francmasonic Michael Jackson, Elvis Prelsey si Ceausescu. Erau multe opinii aici, singurul lucru asupra caruia erau de acord era cel ca guvernul stia sigur cine era in spatele inceputului misterios al povestii.

Un numar mai restrans de povesti credeau ca aceasta este doar... speciala. I s-a facut vaccin anti-tabloid in copilarie si a ramas cu inceput mai... diferit.

Un numar chiar si mai restrans nu credea nimic. In fond, ele incepeau cu "a fost odata ca niciodata", ca orice poveste ce se respecta. Putin le pasa lor de parerile altor povesti.

Dar dintre toti si dintre toate, cea mai miserupista era ea, povestea altfel. O durea la basca, ii era irelevant inceputul.

Dintre toate povestile din lumea, ea fusese singura care chiar a fost odata ca niciodata...