Nostalgie și gaming

Odată cu noul calculator am fost transportat ca prin magie într-un tărâm de basm, absolut nou pentru mine: tărâmul în care îți merg toate jocurile cu setările la maxim!

Trecerea de la Dota setat de la fastet la best looking a fost în aproape șocantă. Am descoperit fascinat că prin aer zboară fluturași, că în copacii din junglă poți zări păsărele iar în pârâul din centrul hărții înoată jucăuș pești. Ca un orb care vede pentru prima dată m-am bucurat de noul univers.

Pe lângă grafica superbă, jocul se încărca acum aproape instant. Zilele în care restul jucătorilor așteptau ca râșnița mea să intre în funcțiune erau istorie.

Mi-am instalat apoi jocuri care până atunci îmi fuseseră inaccesibile. The Witcher 3, Mass Effect sau Dragon Age: Origins. Le-am testat entuziasmat pe rând. Personajele aveau fire de păr distincte, animații diverse și texturi realiste.

Am renunțat rapid la toate și-am revenit la Spellforce, unul dintre jocurile mele preferate. Un joc aproape antic, din 2003. A râs prietena mea de mine, dar nu-i nimic. Se poate bucura ea de sistemul performant și de jocurile de ultimă generație. În plus, chiar dacă pentru grafică e overkill, minutele pe care le petreceam înainte pentru schimbarea map-urilor s-au transformat în secunde. Pentru mine e suficient.

Poți să îi dai unui câine bătrân un sistem nou dar nu poți să îi schimbi preferințele pentru gameplay-uri vechi.