Minunatele pățănii ale lui Băiat-Chipeș

Au existat cândva, într-o perioadă de timp unică în istorie, un împărat și o împărăteasă, ce domneau peste un regat aflat undeva peste patru mări, douăsprezece țări, cinci lanțuri muntoase și două deșerturi. Se iubeau fără măsură și nu au avut dificultăți în a concepe un copil.

După o perioadă normală de nouă luni, lipsită de evenimente notabile, s-a născut fiul lor, un băiat tare frumos, pe care l-au botezat Băiat-Chipeș.

Băiat-Chipeș s-a dezvoltat normal, ca toți copiii din acel regat. A avut însă rezultate foarte bune la învățătură dar și în cadrul acțiunilor sportive. La 18 ani ajunsese nu doar una dintre cele mai luminate minți din regat, dar și cel mai puternic lupătător.

Cum era și chipeș, și deștept, războinic abil și cu o situație materială pe măsura unui moștenitor de regat, vă puteți închipui că era un burlac tare dorit. Toate prințesele din zonă visau la prințul de poveste.

Dintre toate candidatele, Elena Cozelena a fost cea care i-a fermecat inima. La rândul ei frumoasă și deșteaptă, dar și cu un suflet blând, era sufletul pereche al lui Băiat-Chipeș. Au avut parte de o nuntă cum rar s-au mai văzut iar după ce prinșul a ajuns pe tren, au format cel mai iubit cuplu din istoria regatului.

Sub conducerea lor luminată, oamenii au început să o ducă din ce în ce mai bine. Economia duduia iar dușmanii cunoșteau faima de războinic a regelui așa că nu îndrăzneau să îl atace.

Domnia lor a fost una de basm, cum nu se mai văzuse niciodată așa că la moartea lor, locuitorii regatului au tocmit un istoric să scrie o poveste despre Băiat-Chipeș și Elena Cozelena. Imparțial dar talentat, acesta a scris un tratat nemaivăzut, o sursă de inspirație atât pentru viitori istorici, prin abordarea economică și strategică a măsurilor geniale luate de regele Băiat-Chipeș, dar și pentru orice altă persoană în căutarea unui model demn de urmat.

Din nefericire, acest tratat s-a pierdut în negura timpului… În paralel, undeva peste nouă mări și nouă țări, Făt-Frumos învingea un zmeu și se căsătorea cu Ileana Cosânzeana și toată lumea vroia să afle mai multe despre buzduganul cu care l-a înfrânt pe zmeu.

Lupte crâncene și decapitări, răpiri de prințese, acestea erau știrile bombă ale trecutului. De conducători luminați și plictioși nu vroia să audă nimeni.