Microsoft Office: Unealta universală

De-a lungul celor patru ani petrecuți pe câmpul muncii, ca programator, am întâlnit mulți clienți... inventivi. "Bazele de date" cu produse în format Excel nu mă mai șochează de mult, ba aproape că aș spune că reprezintă o normă a industriei, întâlnită și la case mari, nu la firmulițe de buzunar. Azi am avut însă parte de ceva nou.

Atunci când un coleg mi-a spus că un client ne-a trimis un print screen cu o problemă mă așteptam să primesc o imagine. M-am pricopsit în schimb cu un fișier .doc în care era atașată captura. E drept, if it's stupid and it works, it ain't stupid, dar totuși... nu cred că Word a fost făcut pentru așa ceva.

La americani, banda adezivă repară orice, inclusiv mașini și avioane. Noi, românii, suntem mai inventivi. Cu o sârmă reparăm orice, chiar și locomotive. Ei bine, Microsoft Office este sârma programelor de calculator: poate orice.

Numărul de aplicații pe care le poate avea acest soft e limitat doar de numărul de funcționari plictisiți ce nu cunosc vreun alt program. Iar dacă Bill Gates, sau mai nou Satya Nadella, ar fi fost inspirați, ar fi lansat în locul unui nou Windows un sistem de operare Office.

Dacă Word ar avea o fereastră care să permită navigarea pe Internet, sau măcar pe Facebook și Youtube, 50% din populația Terrei ar înceta să mai folosească orice alt program. Iar în momentul în care va include și Solitaire, vor renunța și ceilalți 50%.