Mi-am ratat cariera

Mi-am ratat cariera, clar. Cucoana Cristina Anghel, o femeie care se bate pentru prima pozitie in topul celui mai imbecil politician, intr-un parlament in care, trebuie sa recunoastem, are parte de o competitie serioasa, se plange mai nou de salariul prea mic.

Indemnizatia e mica, e bataie de joc. Eu acum am dublu fata de cat as fi avut ca profesor la clasa. Nu se poate. Adica un judecator are de 15 ori salariul minim si eu am de trei ori salariul minim

Fir-ar sa fie... Daca stiam ca tot ce trebuie sa faci pentru a castiga un salariul de doar trei ori celui minim, as fi facut si eu o greva a foamei. As fi iesit din ea cu o silueta de invidiat si un salariu bun. Dar nuuuu, m-am luat ca prostul dupa familie si m-am tinut de scoala.

Dar tot raul spre bine, uite ce patesc aia care invata si se tin de carte, ca judecatorii sau procurorii: au salarii mari.

Oricum, ca respect pentru parlamentari, nu se poate ca un specialist, nici macar procuror, de la DNA, sa ia dublu decat iau eu. Deci grila e intoara cu josul in sos.

Acum, daca ar fi sa calculam salariile parlamentarilor in functie de respectul pe care il merita, ar reiesi ca marea lor majoritate ar trebui sa dea bani inapoi statului. Iar lucrurile sunt intoarse intr-adevar cu josul in sos cand orice nulitate ajunge in parlament, pe spatele unei televiziuni corupte, dupa care sa voteze legi pe care nu le-a citit, in asteptarea vacantei de Craciun.

Pai e corect pentru sarmanul specialist, procuror sau ce-o fi el, de la DNA sa castige doar dublu fata de un astfel de parazit?

Unii isi inchipuie - "ah, sunt plin de bani" - toata lumea vorbeste "aveti 100 de milioane suma forfetara." Banii aia nu sunt ai mei. Pentru aia dau socoteala, prezint chitante, state de plata, dovada faptului ca am depus salariu la banca, platim si noi ca orice angajator taxe.

Cum? Adica parlamentarii trebuie sa isi justifice si ei cheltuielile? E stigator la cer, de ce ai mai intra in politica daca nu poti sa faci si tu o smecherie, o ceva, sa scoti de-o bomboana pentru copil, preferabil din fonduri europene.

Revoltatoare aceste supliciii la care sunt supusi parlamentarii, se stie doar ca ghiseele, chitantele, adeverintele si facturile sunt orori cu care are de-a face doar fraierul care plateste taxe. Parlamentarii sunt mai presus de asa ceva, ei sunt aia care cheltuie taxele platite. Pai e normal?

La masina ne dau 7 litri de benzina, ne deconteaza. Pai cat e la masina? In Bucuresti asta consumi 7 litri la suta de kilometri?

Uite, eu as fi dispus sa ii donez cucoanei 50 de lei din propriul buzunar, doar pentru a vedea-o circuland zilnic cu tramvaiul sau autobuzul, precum restul muritorilor de rand.

Dar hai sa nu fiu rau. Ca un bun samaritean, ii voi oferi secretul prosperitatii: tot ce are de facut este sa aiba grija ca legile si initiativele publice din tara asta sa fie corecte, si sa conduca la dezvoltarea economiei, cresterea nivelului de trai si implicit al salariului minim. Sa avem si noi salarii ca in Elvetia, si o sa aiba si tanti plangacioasa cateva mii de euro salariu de parlamentar. Sa isi faca meseria de parlamentar, cu alte cuvinte, asa cum fac si restul cetatenilor care vor sa castige ceva cinstit: facandu-si treaba...

Ma intreb si eu, retoric... e totusi corect ca madam grevista sa aiba de trei ori salariul unei femei de servici? O maturatoare face ceva util pentru societate, da' cucoana Anghel ce produce?