Metode de slabit

Kilogramele in plus sunt indezirabile pentru oricine atunci cand sunt compuse cu precadere din slaninuta. Fie ca esti barbat sau femeie, tendinta este sa iti doresti sa fii mai slab si sa inlocuiesti burta cu "patratele".

Cu exceptia anumitor cazuri in care organismul este intr-adevar dereglat din punct de vedere medical, cel mai adesea lacomia este cea care sta in spatele straturilor de grasime, alaturi de alimentatia necorespunzatoare.

Mi se pare uimitor ca exista in continuare un numar fabulos de persoane lipsite de cunostinte de baza in acest domeniu. Numeroasele mituri false raspandite prin Internet, TV, ziare sau viu grai nu fac decat sa adanceasca oamenii in aceasta stare de ignoranta.

De cateva zile tot primesc spam pe mail cu modalitati fabuloase de a slabi.

Soc! Pot slabi un kilogram in 24 de ore, cu zero regim!

Mananci prea multe rahaturi cu indulcitori, fie ei naturali sau sintetici? Solutia nu este sa o lasi mai moale ci sa incerci acest indulcitor minune...

Mai mult, poti sa mananci ciocolata fara sa te ingrasi!

Persista in obiceiurile nesanatoase, continua sa abuzezi de dulciuri si vei slabi! Trebuie doar sa inlocuiesti ciocolata clasica cu una minune...

Nu iti place ciocolata? Nici o problema! Da pe gat litri de cafeina iar cafeaua uimitoare te va ajuta sa slabesti!

Sigur, s-ar putea sa nu fi foarte sanatos la final dar ce conteaza. Ai slabit, nu?


Ceea ce multa lume nu pare sa realizeze este ca cel mai important lucru la procedeul de slabire nu este o cura minune, ore intregi de exercitii fizice si alergari sau mai stiu eu ce prostie...

Kilogramele in plus sunt adesea rezultatul unui stil de viata nesanatos si al unei diete necorespunzatoare. Pentru a slabi tot ceea ce trebuie facut este schimbarea acestui stil de viata.

Nu e necesar sa incepem sa manancam cu totii doar frunze si seminte, precum pustnicii, sau sa alergam de dimineata pana seara. Putina cumpatare poate face minuni. In plus, dulciurile, snacks-urile si restul mancarurilor "daunatoare" isi pierd din farmec daca sunt consumate prea des, cel putin in cazul meu.

In urma cu un an si jumatate m-am privit in oglinda si am constatat cu uimire ca in locul abdomenului firm de alta data am un inceput de burtica.

Acum am un an si jumatate de mers in mod regulat la sala. Mananc mult mai sanatos decat inainte si, desi consum in continuare dulciuri, snacks-uri si alte prostii de genul, o fac rar si imi pot controla poftele din simplul motiv ca realizez cat imi sunt de daunatoare.

E drept, nu s-a intamplat peste noapte. Nu am continuat sa persist in aceleasi greseli, sa beau suc in loc de apa, sa mananc fast-food la pranz si, din cand in cand, cate o ciocolata.

Prefer o sanatate de fier, o postura mult mai dreapta sau o constitutie mai atletica.

La final, cel mai important nu este sa fii slab ci sa te simti mai bine in pielea ta, sa fii mai sanatos si sa ai mai multa incredere in tine. Sa depui un efort, sa ai ambitie si sa perseverezi si sa stii ca te-ai schimbat prin propriile tale puteri, pentru ca asa ai vrut TU.

Pastilele minune sunt pentru fraieri.