Marea debandadă

Orișicât de mult mi-aș dori să mă pot detașa de astfel de subiect e greu să nu fii la curent cu farsa viitoarelor alegeri din capitală. Ca bucureștean prin "adopție" sunt oarecum interesat de soarta acestui oraș și de viitori primari care îi vor pângări resursele doar ca anul acesta oferta este atât de penibilă încât nu merită să îmi mut fundul din casă nici măcar pentru a-mi anula votul cum fac de obicei.

Postul de primar general, lăsat liber de un fost doctor șpăgar, infamul Oprescu, e privit cu jind de Gabriela Vrânceanu Firea, o mahalagioaică dubioasă, absolventă a școlii de propagandă vărănească. Sprijinită de ciuma-roșie PSD e cotată în mod înfiorător cu cele mai mari șanse.

Principalul partid de opoziție îl propune întâi pe anonimul Bușoi, apoi pe Ludovic Orban, prins într-un timp record cu mita-n gură, după care pe Marian Munteanu, un dezaxat habotnic cu tendințe legionare, care sfârșește și el prin a se retrage.

La polul opus se află Dicușor Nan, un soi de Remus Cernea - metal, idolul hipsterilor, dar fără cine știe ce realizări concrete, un fel de copertă lucioasă ce nu știi ce fel de pagini ascunde.

La primăriile de sector, un haos la fel de mare. Cristian Popescu zis și Piedone, a cărui singură realizare e faptul că e gras, joacă un fel de uite candidatura-nu e candidatura, plin de ambiție și patos, salivând și el după un nou mandat. Asta după ce în urmă cu câteva luni anunța spășit că se retrage din viața politică, fiind unul dintre responsabilii tragediei din clubul Colectiv. Păi ce, doar nu se aștepta cineva ca un politician să aibă obraz și se țină de cuvânt?

Cuplul Adrian Severin - Marian Vanghelie, un corupt condamnat și dovedit și un corupt analfabet ce va fi probabil condamnat în viitor vor probabil să dovedească tuturor că nu există vreo limită a penibilului la nivelul candidaților bucureșteni.

Nu există aproape nici un candidat legitim și cu șanse reale. Pe de altă parte, ce fel de om normal la cap, ne-hoț, ne-corupt și ne-nesimțit s-ar băga în troaca cu porci care o reprezintă politica din România? În IT poți câștiga mult mai bine și nici nu trebuie să îți crape obrazul de rușine că ești coleg cu niște infractori.

Celebrul cetățean turmentat al lui Caragiale probabil adus în prezent nu s-ar mai întreba cu cine votează, s-ar subînțelege că nimeni nu merită. Ar fi în schimb un candidat perfect la postul de primar: bețiv și neștiind pe ce lume se află, un fel de Băsescu ceva mai simpatic.