Luminița de la capătul portalului

Luminița de la capătul portalului

M-a rugat azi cineva să îi printez niște informații de pe portalul instanțelor de judecată. Care portal arată cam ca în poza de mai jos:

exemplu de dosar, luat aleator

M-am uitat eu pe site, inițial de pe telefon, apoi de pe desktop, căutând un buton de printare sau de download a informației sub formă de pdf sau document word, dar nimic.

Buba mea personală e că imprimanta pe care o am are cerneala pe final și nu aș fi vrut să printez un screenshot al paginii, cum mi se sugerase, lucru care mi-ar fi omorât nivelul de cerneală, și nici să stau să copiez și să manipulez informația singur. Așa că am încercat, de curiozitate, butonul de Print din browser.

Nu vă puteți imagina uimirea mea, șocul chiar!, când am constat că opțiunea funcționează perfect.

printare de dosar de pe portal.just.ro

Se printează doar informațiile necesare, într-un format elegant și util. Ca unul care știe ce implică partea tehnică din spate, nu mi-a venit să cred că un site al administrației publice românești funcționează ok! Nu vă închipuiți acum că vorbim despre cine știe ce apogeu tehnic, nu e o problemă dificil de rezolvat. Sunt însă atât de obișnuit cu incompetență și jumătăți de măsură încât mă miră să văd ceva care merge bine.

E drept, dacă stai câteva minute să o iei logic, să te gândești că restul site-ului arată decent, chiar dacă învechit, și că e folosit probabil de mii de oameni, care au nevoie fix de aceste informații, și cel mai probabil printate pe hârtie, atunci chiar și pentru România ar trebui să fie ceva de așteptat.

Poate că e cazul să devin ceva mai optimist. Poate chiar dacă pare că avem viteza melcului, suntem totuși pe drumul cel bun.