Loteria coloanelor oficiale

În viață mai și greșește omul. De pildă, astăzi m-am urcat în autobuzul 116 în loc să aștept tramvaiul 7. Oricât de aglomerat ar fi tramvaiul este cu mult mai suportabil decât autobuzul.

A plecat deja plin de la Unirii. Nici nu ne-am găsit bine un colțișor în care să încăpem că am și simțit că nu a fost a decizie inspirată... Am petrecut următoarea jumătate de oră înghesuit, în timp ce autobuzul se deplasa cu viteza melcului, semi-blocat în traficul infernal.

O experiență teribilă pe care nu aș dori-o aproape nimănui. Aproape.

Aroganța generalului izmenar e deja fumată. Mai nou, s-a aflat că anul acesta a beneficiat deja de peste 1500 de drumuri cu coloană oficială. Și în timp ce eu stăteam în autobuz, scăldându-mă în propria sudoare, mi-a venit o idee, zic eu, genială!

Acum, să fim serioși, dacă pleacă un cocalar de la putere va veni altul în loc, nu e ca și acum am avea politicieni valoroși gata să îi ia locul pensatului. În loc să își dea demisia de onoare (imposibilă pentru un om lipsit de așa ceva), nu mai bine ar fi forțat să organizeze o loterie a coloanelor oficiale drept pedeapsă?

Ca să compenseze cele 1500 de drumuri, conul "interes național" să fie nevoit ca în fiecare dimineață să se urce într-un autobuz aleator, fix în timpul orelor de vârf. Să fie extras apoi un fericit călător din rândul celor ce și-au validat cartela, care să fie condus apoi la muncă în limuzina falsului general, cu alai oficial, iar ghiolbanul ministru să îi ia locul și să meargă alături de oamenii de rând.

Ar fi frumos, ar fi sublim, ar fi justiție divină! În fond, ce mi-e după gratii, ce mi-e în RATB?