Lost Among the Stars - de Paul Di Filippo

Lost Among the Stars - de Paul Di Filippo

Lost Among the Stars e o culegere de 11 povestiri S.F. scrise de Paul Di Filippo și incluse în cea mai recentă ofertă de cărți pe StoryBundle.

Descrisă cu un set intrigant de sumaruri de câte o linie, colecția a fost primul lucru care mi-a făcut cu ochiul din bundle.

E greu să nu fii interesat de concepte precum un oraș izolat în care frumusețea e tot ce contează, o fabulă steampunk în care nimic nu e ceea ce pare iar viitorul unui tânăr depinde de găsirea tatălui său natural, o istorie alternativă din cadrul celui de-al Doilea Război Mondial, unde victoria e câștigată cu ajutorul unor raze misterioase sau un oraș italian în care prezentul și Neoliticul co-există iar eroul principal se îndrăgostește de o zeiță.

coperta "Lost among the stars"
sursa imaginii: Goodreads

Problema Lost Among The Stars este că deși aceste descrieri corespund întâmplărilor din carte, nici una dintre povestioare nu reușește să impresioneze.

Da, premiza e adesea interesantă, da, nu se citește ca și cum ar fi scrisă de un amator dar, ugh, sunt complet neimpresionante și fade, cu personaje seci și dezondământuri la nivelul unui film de categoria B.

Conținând doar lucrări de un nivel complet mediocru și nici una cu un final memorabil, cartea lui Paul di Filippo s-a numărat printre rarele notate cu doar 4 stele pe Goodreads (majoritatea cărților pe care le citesc le consider de 5 stele, fie la modul general, fie pe nișa lor, în caz contrar nu ezit să renunț la a le mai citi). Suficient de bună încât să nu o las la o parte și să trec imediat la altă carte, dar nu suficient de bună încât să o recomand.