Loc în tren

Trenul cu care plec eu vineri seară are reducere, coborând prețul pâna aproape de nivelul unui bilet normal de regio. La o astfel de ofertă, se înghesuie lumea.

M-am dus prima dată mult mai devreme, din lipsă de ocupație. Termin programul la 18, trenul pleaca la ora 20, așa că, de regulă, în jur de 18:30 sunt la gară și aștept să tragă trenul la peron.

Dacă tot ajung, îmi iau și bilet, de la automat. Oricum e aglomerat la această oră. Bineînțeles, prind loc, urc liniștit în tren atunci când sosește și aștept să plece. Și de fiecare dată trenul e aproape gol în jurul orei 19:30, umplându-se treptat pâna la 20. În ultimele 5-10 minute se formează înghesuiala iar oamenii se oftică pentru că nu mai au locuri nici pe scaun, nici să își pună bagajele.

E un tren cu care merg mulți studenți și mulți navetiști. Și deși trenul e mereu aglomerat, mereu se găsește cineva care să lase lucrurile pe ultima sută de metri. Un bilet cumpărat din timp, sosit mai devreme la gară (dacă programul o permite)... e posibil chiar și să îți cumperi biletul online dacă nu ai posibilitatea să te deplasezi în timpul săptămânii.

Dar nu. Mereu aceeași poveste, mereu înghesuială, mereu oameni care merg în picioare ca vitele. Mă rog, problema lor. Eu am loc de fiecare dată.