La televizor

Vineri seară, la țară, am început să butonez telecomanda în căutarea unui program pe care să îl urmăresc înainte să adorm.

Pe canalele românești, mai nimic. am observat cu surprindere că Pro TV are un logo nou și că Prima TV înca are seriale cu dubioșii din Trăzniți în N.A.T.O. E deprimant când te gândești că au pornit cu Chestiunea Zilei, unul dintre cele mai bune segmente de profil din istoria televiziunilor românești și au ajuns responsabili pentru unele dintre cele mai slabe materiale televizate.

Pe canalele străine, cam la fel. Un post cu reality show-uri cu ceva polițiști iar pe National Geographic "documentare" cu și despre traficanții de droguri dintr-un ghetou american. Nici măcar pe posturile cu filme clasice nu era nimic simpatic. Dar cireașa de pe tort a venit de la Discovery Channel.

Dacă pe vremuri era garantat că poți găsi ceva urmăribil acolo, am descoperit o emisiune cu doar puțin peste trăzniții de pe Prima. Emisiunea consta în clipuri amuzante preluate de Youtube, comentate de persoane. Atât. Nici măcar nu s-au obosit să facă ceva care să pară că are legătura cu știința și descoperirile.

E ca și cum cei responsabili au realizat că din ce în ce mai puțini oameni se uită la televizor și au început să îl folosească pentru a scăpa de dejecțiile filmate.