La plăcinte înainte

Ce mod mai frumos de a-ți petrece duminica decât cu o ședință a locatarilor? Printre veșnicele probleme și nemulțumiri legate de plata întreținerii, azi a apărut și un subiect nou.

Aparent reprezentați ai primăriei au vizitat zona, au făcut poze, au scormonit cu un băț și au decis că e musai să se facă curățenie pe trotuarul de lângă bloc, altfel... pac, amenda!

Deși acel trotuar aparține, teoretic, de intrarea principală, nimeni din bloc nu îl folosește. Grădina din fața e bine închisă, cu garduri înalte, fără vreo portiță, iar locatarii intră pe lateral. Și e frumos în grădiniță. E iarbă verde, îngrijită, băncuțe, curățenie, chiar e un colțișor de rai.

Pe trotuar circulă doar trecători prin zonă. Uneori mai trec și diverși cetățeni cu căruțe, care au grijă să lase orice numai ordine în urma lor. E și motivul gardului: de a ține astfel de indivizi afară.

Dar pe primărie o doare la bască. Nu îi amendează pe toți acești dubioși care își aruncă fără teamă gunoaiele. Nu face nici curățenie, așa cum ar fi fost poate normal. Nu, primăria a decis să forțeze locatarii să facă curat, altfel le dă amendă. Șmecherie, nu?

E mișto să fii primărie. Să iei taxe și impozite, să dai amenzi și să nu faci nimic la schimb.

Bă, primarilor, tot vă plângeți că sunt probleme cu banii, uite o soluție: aruncați toate gunoaiele și toate deșeurile toxice în fața blocurilor din oraș. Apoi așteptați și frecați-vă mâinile: ori fac curat fraierii pentru voi, ori îi amendați. Iar primăria nu va trebui să facă nimic, ca de obicei.