Jivina comedie

Pe vremurile când perdantul Ponta ronțăia popcorn așteptând rezultatele unor alegeri pe care le-a pierdut apoi în mod umilitor, un fost coleg de muncă îmi spunea spumegând că a ajuns să nu își mai poată face meseria de teama ca nu cumva plagiatorul prim-ministru să nu mai dea vreo lege cretină.

La vremea respectivă credeam că exagerează puțin dar am ajuns să îl înțeleg perfect. În clipa de față îmi este la fel de frică să mai citesc știrile pentru că în rarele momente în care mai fac prostia să le verific îmi vine să mă crucesc.

Tind să cred că la noi nu există știri reale despre politicieni și că un glumeț plin de umor negru compune textulețe satirice în genul Times New Roman.

De exemplu, ce le mai trece oare prin cap penalilor din haitele PSD-iste și ALDE-iste? Să depună o moțiune de cenzură împotriva ministrului agriculturii. În timp ce estimările Comisiei Europene și prognozele companiilor din domeniu indică faptul că Romania va avea cel mai bun an agricol din ultimul deceniu, ceata lui Dragnea și Tăriceanu își intitulează paradoxal moțiunea drept Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista.

Manevrele infractorilor pesediști au ajuns atât de caricaturale încât nu știi dacă ai de-a face cu politicieni reali sau personaje din desene animate. După ce acum un an de zile PSD schimba regulamentul Camerei deputaților pentru a se asigura că Valeriu Zgonea va rămâne în funcție în cazul modificării majorității din parlament, azi se răzgândesc și vor să schimbe iar regulamentul pentru a-l da jos din funcție pe același Zgonea.

Astfel de manevre stanșibraniste nu ar trebui să mai mire pe nimeni în condițiile în care membrii de vază al partidului mafioților se regăsesc pe lista rușinii a ANAF, a datornicilor la stat. Cum poți să lucrezi în slujba statului și să îi fi dator cu bani pe taxe și impozite numai ei știu. Dar înaintea datoriilor financiare toți, dar absolut toți, erau de mult datori să își facă treaba. Miile de euro sunt o nimica toată pe lângă asta.

Pe tema alegerilor pentru capitală nici măcar nu mai are rost să mă enervez. Candidații sunt atât de penibili încât nici măcar să îmi anulez votul nu merită.

În astfel de momente când te apucă disperarea și constați că politicienii sunt cu toții niște jivine parcă tare bun ar mai fi niște nisip în care să îți bagi rușinos capul, asemenea unui struț. Parafrazând Biblia, fericiți cei ce nu citesc știrile, că aceia se vor mântui.