Jazz Radio: Electro Swing

Atunci când ești programator și ai chef să asculți muzică în timp ce îți faci treaba, nu prea merge orice gen.

De regulă se preferă melodii ritmate, fie mai alerte, să te țină în priză, cum ar fi Dark DnB-ul, fie ceva mai relaxant și mai repetitiv, cum este Deep House-ul. Am descoperit însă recent ceva la fel de bun.

Unul dintre canalele postului francez Jazz Radio este dedicat electro swing-ului. Electro swing-ul reprezintă o combinație între genuri clasice precum swing-ul sau jazz-ul și ritmurile moderne al hip hop-ului și ale muzicii electronice.

Una dintre cele mai frumoase melodii descoperite a fost Waldeck - Memories, o piesă ce ma face să dau volumul mai tare de fiecare dată când o aud!

Nu toate piesele de pe acel post de radio sunt moderne. O altă melodie superbă este mult mai vechea Romane Quintet - Gypsy Rag.

În piesa de mai sus apare și un lăutar violonist român, Florin Niculescu, destul de cunoscut în lumea jazz-ului. Parcă nu te-ai aștepta să auzi așa ceva pe un post franțuzesc și demonstrează cât de mică e lumea. Vrei doar să explorezi și să asculți ceva nou și descoperi muzicieni talentați în propria țară de care poate că nu ai auzit altfel niciodată.