In curtea blocului

Vecinii au talentul de a simti cand iti e lumea mai draga si din spirit de camaraderie, se ofera voluntari in a-ti strica ziua.

Aici toata lumea pare ca e tot timpul in concediu, pentru ca de fiecare data cand raman acasa, se aud mereu conversatii zgomotoase din curtea blocului. Atunci cand iti este somn si vrei sa te odihnesti, instinctul de vecin intra in actiune si il determina pe acesta sa dea o gaura in perete, sa dea muzica la maxim sau sa se ocupe cu alte activitati zgomotoase.

In prima zi de concediu si prima zi de odihna prelungita, am fost trezit de reuniunea vecinilor si de latrat de caini. Desigur, la o ora cat mai matinala. Cand m-am trezit devreme in ziua urmatoare nu a mai avut nimeni nimic de spus. Dar se pare ca de fapt isi conservau energia pentru ca in seara asta, in timp ce incercam sa ne relaxam la un film, vecinii harnici taiau iarba si copaci in curtea blocului, chiar si dupa lasarea intunericului.

Singura mea speranta e un vecin anti-vecin, care sa capteze intreaga energie negativa. Sa fie un tip sadic, care sa adore sa fie trezit dimineata, sa ii placa manele date la maxim auzite de la altii si, cu alte cuvinte, sa se incadreze perfect in peisaj.

Sunt convins atunci ca restul vecinilor ar reactiona si s-ar transforma brusc in vecini model, linistiti si indetectabili.