I Monster

Pe stream-ul lui Zai, offlaner-u Team Secret (actualmente in rezerva) am auzit prima data King Bromeliad, de Floating Points. M-am dus pe stream pentru Dota si am ramas pentru muzica.

Multi dintre streamerii populari asculta muzica decenta, mai putin Arteezy, ale carui gusturi sunt de-a dreptul infame, dar nici unul nu asculta ceva atat de inedit si unic precum piesele lui Zai. Si se pare ca nu sunt singurul care considera asta.

Un bun samaritean a facut un topic pe reddit cu melodiile pe care le pune Zai pe stream. Dupa cum spunea cineva, gusturile sale in materie de muzica sunt pe masura talentului sau. Daca alti tineri de varsta lui (17 ani, anul acesta ia o pauza de la Dota ca sa isi poata termina liceul) asculta lucruri mai comerciale sau mai comune, tanarul Ludwig Wahlber (numele sau real), e mult mai rafinat. De la Deep house si tehno, pana la trip hop, psychedelic pop si ritmuri funky de jazz, se pot descoperi veritabile bijuterii muzicale.

Printre aceste surprize placute se numara si I Monster, (pagina de Facebook), un grup de muzica electronica din Sheffield. Albumul lor Neveroddoreven se gaseste pe Youtube, sub forma unui playlist si contine piese atat de diverse si de bune, cum rar am mai intalnit. Doar albumul Inferno de Professor Fate mi s-a mai parut la fel de bine realizat, continand de asemenea numai piese una si una.

Dintre acestea, Daydream in Blue iese in evidenta.

Alaturi de Daydream, exista si melodii precum The Backseat of My Car, complet diferita si totusi la fel de catchy.