Golful mov al hipreotului

In fata patriarhiei era parcat in seara asta un Golf mai vechi. Iesea in evidenta prin movul strident in care era vopsit si stickerul cu un scorpion, tot mov, aplicat peste caroserie.

Era poate ultima masina pe care te-ai fi asteptat sa o vezi acolo. Mai era si un Mercedes, ce se incadra perfect in peisaj, dar nu si Golful tipator.

Ce fel de sofer ar putea conduce o astfel de masina si de ce ar parca o persoana ce conduce o astfel de masina in fata patriarhiei, la un pas de magazinul de vesminte bisericesti “Odoare Sfinte” si de spalatoria chimica, dar si bisericeasca, “Bob de Roua”?

Sunt curios daca era vorba despre un preot rebel, anti-sistem? Un preot care in loc de barba lunga si stufoasa are o tunsoare cuminte si obrazul neted, ras. Un preot hipster, un hipreot, care in loc de limuzina neagra a decis sa vina cu un Golf mov.

Ca un preot rebel cu numere de Maramures, ma gandesc ca a venit in capitala pentru a vorbi despre sacrilegiul comis prin miruirea lui Sova, pentru a scapa de arest, sau pentru a condamna adeverinta de bun crestin a lui Vanghelie.

Dar nu cred ca era un golf mov de preot altfel. Cred ca singurul preot era soferul Mercedesului, sosit pentru a vorbi despre cat de bune sunt orele de religie in scoala sau despre beneficiile construirii catedralei mantuirii neamului.